Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Επιχειρεί ξανά να στήσει μηχανισμό διαγραφής αγωνιστών συνδικαλιστών

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΚΚ) καταγγέλλουν εργατικά σωματεία της πόλης, για την προσπάθειά της «να επιβάλει τη διαγραφή όποιου εκλεγμένου συνδικαλιστή και όποιων αντιπροσώπων στα συνέδρια μπορεί να διαφωνούν, να κρατούν άλλη στάση από τις αποφάσεις της και να την υπερασπίζονται έμπρακτα».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΚΚ, το Σάββατο 9 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Καταστατική Γενική Συνέλευση, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνεται και θέμα «Καταστάσεις προσωπικού και κανονισμού πειθαρχίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ο «πειθαρχικός κανονισμός λειτουργίας» που στήθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης, παράνομα και χωρίς ψηφοφορία, το 2018. Με βάση τον «κανονισμό» αυτό, το 2019 η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου εργατοπατερίστικη αθλιότητα, ανακοινώνοντας ότι «απέβαλε από μέλος του ΔΣ (...) ΟΜΟΦΩΝΩΣ» το εκλεγμένο μέλος της διοίκησης Γιάννη Γιαγκίδη και απείλησε με διαγραφή και τον δεύτερο εκλεγμένο συνδικαλιστή με την «Ταξική Ενότητα», Αναγνώστη Καραμπατζάκη, πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΚΚ, μάλιστα, η πρόεδρος ανέφερε προφορικά ότι ο «πειθαρχικός κανονισμός» θα εφαρμόζεται για την «αποβολή» των μελών της διοίκησης και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στα συνέδρια, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τον εκλεγμένο της «Ταξικής Ενότητας» στο ΔΣ, Γ. Γιαγκίδη!

Στην ανακοίνωση, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων και Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, όπως και Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας - Θάσου, καλούν κάθε συνδικαλιστή, σωματείο και φορέα να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν απαράδεκτες και επικίνδυνες.

«Σε κάθε χώρο δουλειάς κάθε εργαζόμενος να απαιτήσει από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να μη στηρίξουν τέτοια πρόταση», καλούν τα σωματεία, καθώς «στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του καθενός. Θα το βρούμε απέναντί μας αύριο, όταν θα μας μειώνουν τους μισθούς, όταν θα αυθαιρετούν οι εργοδότες, όταν θα μας απολύουν, όταν θα μας λιώνουν στη δουλειά, όταν δεν θα μας πληρώνουν και δεν θα μπορούμε να πούμε κουβέντα, γιατί η όποια πλειοψηφία ενός ΕΚ αποφάσισε αλλιώς!».

Παράλληλα, τα σωματεία τονίζουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ «δεν κούνησε το δαχτυλάκι της» για κανέναν από τους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη, ούτε για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια, ούτε για τα μέτρα για την υγεία, ούτε για το κύμα ακρίβειας.

Και συνεχίζει: «Τα Εργατικά Κέντρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Ανήκουν στους ίδιους τους εργαζόμενους και πρέπει να προασπίζονται τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την ελευθερία του λόγου, την ανάπτυξη των αγώνων, την οργάνωση των εργαζομένων! Οχι να είναι "άγνωστα", "απαγορευμένα" κτίρια για τα σωματεία και τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ