Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση κλιμάκωση μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά!

Στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα, η συγκέντρωση της Αθήνας την Κυριακή της Πρωτομαγιάς

Τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες εργαζόμενους που πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις χαιρετίζει το ΠΑΜΕ. Και καλεί από σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων να συνεδριάσουν και να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους, την κλιμάκωση των αγώνων, μπροστά στην Πρωτομαγιά.

«Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) απεργία είναι έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους. Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσα την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με βάση τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Σήμερα (σ.σ. χτες) οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που αρνούνται να υπηρετήσουν τους σκοπούς των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, μεταφέροντας πολεμικό υλικό έξω από τα σύνορα της χώρας, όπως έγινε από εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, τα ΔΣ των συνδικάτων να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο βήμα, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων, την απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

«Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της χώρας», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τον ταξικό απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς(2024-04-24 00:00:00.0)
Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά!(2022-05-03 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς(2022-04-23 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη με τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς(2022-04-13 00:00:00.0)
Απεργούμε και βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή στον πόλεμο(2022-04-05 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι τη Μ. Τετάρτη θα οδηγούν στο Σύνταγμα(2002-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ