Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Εγκαινιάζεται το νέο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ «Ανδρέας Λυκουρίνος»

Την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ.

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταυρού 29, δίπλα στο Σκοπευτήριο), που ανοίγει τις πόρτες του για τον κοινό την Κυριακή 10 Απρίλη.

Στόχος της Οργάνωσης είναι με το νέο αυτό Στέκι Πολιτισμού να συμβάλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στην ανάγκη για πολιτισμό και πολιτιστική δημιουργία για τη νεολαία της περιοχής, που ασφυκτιά στις σημερινές συνθήκες.

Με το όνομα του Στεκιού και το σχέδιο του λογοτύπου του, η ΚΝΕ τιμά τον Ανδρέα Λυκουρίνο, τον νεότερο εκτελεσμένο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον 14χρονο ΕΠΟΝίτη, που στις 5 του Σεπτέμβρη 1944 εκτελέστηκε μαζί με την Ηρώ Κωνσταντοπούλου και άλλους 48 αγωνιστές που κρατούνταν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Ο Ανδρέας στον δρόμο για την εκτέλεση βρήκε τρόπο να πετάξει ένα σημείωμα που έγραφε:

«Μπαμπά με πάνε για εκτέλεση μαζί με τους (αναφέρει ονόματα). Ειδοποίησε παρακαλώ τα σπίτια τους. Μη στενοχωριέστε. Ανδρέας».

Τους εκτελούσαν πέντε - πέντε και μόλις είδε τον Γερμανό να κατεβάζει το πολυβόλο του, καθώς ήταν μικρός στο μπόι σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να φθάσει στο ύψος της κάννης...

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης


Η εκδήλωση των εγκαινίων την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 18.30, θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό από τον Παναγιώτη Κοσκινά, μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών.

Ομιλία από τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΟΠ Αττικής.

Συναυλία - αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι.

Hip Hop Live με τους Retro, Dason, Rhyme Riot και DJ Set με τους Φρανκ, Drugitiz.

Επίσης θα γίνονται ξεναγήσεις στον χώρο του Στεκιού καθώς και εγγραφές στις ομάδες και τις δραστηριότητες που λειτουργούν στο Στέκι: Κινηματογραφική Ομάδα, Ομάδα Φωτογραφίας, Ομάδα Πεζοπορίας, Μαθήματα Μουσικών Οργάνων, Μαθήματα Χορού Φλαμένκο Χορωδία Θεατρική Ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, στο τηλέφωνο 698.5814.588 και στο email steki.kaisariani@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ