Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέα αεροπορική επιδρομή στη Συρία σε θέσεις Ιρανών «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» και μαχητών της λιβανέζικης «Χεζμπολάχ» έγινε το βράδυ του Σαββάτου από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η επιδρομή έγινε κοντά στην πόλη Μασγιάφ της δυτικής επαρχίας Χάμα και χτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών, ερευνητικά κέντρα για αναβάθμιση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αναχαιτίστηκαν αρκετοί από τους ισραηλινούς πυραύλους από την αντιπυραυλική αεράμυνα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στην κόλαση της ξηρασίας που πλήττει μεγάλο μέρος της νότιας Σομαλίας ζει, ξανά, ο λαός της χώρας. Αξιωματούχοι του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ εκτίμησαν ότι εάν δεν χορηγηθεί άμεσα βοήθεια, θα χαθούν έως το καλοκαίρι οι ζωές 350.000 παιδιών από τα 1,4 εκατομμύρια που ήδη πεινούν. Λόγω ξηρασίας, μειωμένης αγροτικής παραγωγής και φτώχειας, το 70% των παιδιών στη Σομαλία εγκατέλειψε το σχολείο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Σε πιθανή διαρροή φυσικού αερίου απέδωσαν οι αρχές τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε 18ώροφο κτίριο της πλατείας Τάιμς της Ν. Υόρκης, προκαλώντας πανικό αλλά όχι θύματα ή σοβαρές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ