Παρασκευή 15 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Διαδήλωσαν για το πενιχρό εισόδημα που εξαφανίζεται

Αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που βλέπουν το ήδη πενιχρό εισόδημα τους να εξανεμίζεται από τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής απαίτησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, με κινητοποίηση που οργάνωσε την Τετάρτη, στον εξωτερικό χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τον διευθυντή και με ερευνητές.

Συγκεκριμένα, με πανό και συνθήματα τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις, τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης.

Απέναντι σε αυτά τα αιτήματα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε το γνωστό παραμύθι των «δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας», που κατά την κυβέρνηση δεν επιτρέπουν τάχα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, ενώ για άλλη μια φορά προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει γενικά και αόριστα 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της κτηνοτροφίας αλλά ταυτόχρονα δήλωσε όχι μόνο ότι αυτά δεν φτάνουν αλλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος στην τρελή κούρσα ανόδου του κόστους παραγωγής. Δεν είπε τίποτα για το αίτημα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας με 20 ευρώ ανά ζώο, δεν είπε τίποτα για το πετσόκομμα των ενισχύσεων και για το αίτημα σύνδεσής τους με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, όπως επίσης και για την αρπαγή της γης των αγροτοκτηνοτρόφων με «όχημα» τους δασικούς χάρτες.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, να δυναμώσουν τους συλλόγους τους και να συνεχίσουν να διεκδικούν οργανωμένα τα δίκαια αιτήματά τους.

Ψίχουλα και υποσχέσεις μοίρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρήτη, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ αναδεικνύει την κοροϊδία της κυβέρνησης, αφού «ξανα-ανακοινώνει» ως μέτρα τα ψίχουλα που ήδη διαλαλεί, όπως και ότι θα δώσει ενισχύσεις στην ώρα τους στους αγρότες, «δηλαδή θα τους στηρίξει με δικά τους χρήματα».

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που στα λόγια αναγνωρίζουν τα προβλήματά τους και την ίδια στιγμή υλοποιούν την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, και ξεκαθαρίζει πως το ΚΚΕ στηρίζει με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών - κτηνοτρόφων.

Καταλήγοντας καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να «συστρατευτούν με τους κομμουνιστές για την ενίσχυση του αγροτικού κινήματος, τη συμπόρευσή τους με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, στον αγώνα για την επιβίωσή τους, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλου τύπου οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής, που θα διασφαλίζει την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, αλλά και το σύνολο των σύγχρονων αναγκών του. Μια κοινωνία όπου τον πλούτο θα τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ