Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΠΑΕ
Κλιμακώνουν ενάντια στα σχέδια διοίκησης και κυβέρνησης με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη
Σε κινητοποίηση στις 5 Μάη στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, συνεχίζοντας παράλληλα με πολύμορφες παρεμβάσεις τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση, συγχώνευση και μεταφορά Τμημάτων.

Στο μεταξύ, χτες με πρωτοβουλία του δημάρχου Δέλτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση «επισήμων» για τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται στο ΔΙΠΑΕ.

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον δήμο Δέλτα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη Βουλή δεν συμμετείχαν, δηλώνοντας ότι «τέτοιου είδους συναντήσεις, με αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν λύση. Επιπλέον, στην ατζέντα της συζήτησης δεν μπαίνει το σύνολο των αιτημάτων των φοιτητών».

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, υιοθέτησαν τα αιτήματά τους και από τη θέση τους ο καθένας τα προώθησε με κάθε τρόπο. «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων του ΔΙΠΑΕ, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για κατάργηση και συγχώνευση Τμημάτων και να μην βρεθούν σε δεύτερη μοίρα τα αιτήματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των συγκεκριμένων Τμημάτων», τονίζουν.

Στο πλευρό των φοιτητών ΚΚΕ και ΚΝΕ

Εξάλλου, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ χαιρετίζουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις των χιλιάδων φοιτητών του ΔΙΠΑΕ και θυμίζουν ότι στο ίδρυμα αυτό «φοιτά μεγάλο ποσοστό νέων από τις εργατογειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την υποβάθμιση των όρων ζωής τους, όπως οι ελλείψεις υποδομών, χώρων άθλησης, η κακή συγκοινωνία, η ρύπανση της ατμόσφαιρας από τις βιομηχανίες. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι παραπάνω αλλαγές, κάνοντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους "πειραματόζωα".

Η παραπάνω απόφαση αγνοεί τη ζωή και τις ανάγκες των χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων, χωρίς να εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχιση των σπουδών τους. Μοναδικό κριτήριο είναι οι "ανάγκες της οικονομίας", η "παροχή υπηρεσιών προς τρίτους" και η "πρόσβαση στην αγορά"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές νοθείας σε συλλόγους - φαντάσματα ετοιμάζει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (2022-05-17 00:00:00.0)
Στη σημερινή ενότητα «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε: (2022-05-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν πολύμορφα διεκδικώντας αναβάθμιση των σπουδών τους (2022-04-21 00:00:00.0)
Να βάλουμε επιθετικά μπροστά τις ανάγκες μας για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών (2022-04-06 00:00:00.0)
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε: (2022-04-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κατάσταση εγκατάλειψης και υπολειτουργίας (2021-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ