Κυριακή 3 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κυριακή (3/3)
  • Θ. Μικρούτσικος - Χρ. Θηβαίος
    Θ. Μικρούτσικος - Χρ. Θηβαίος
    «Η κόκκινη κορδέλα του έρωτα» συνεχίζει να ξεδιπλώνεται στις εκδηλώσεις της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα), με το «Λι» του Νίκου Καββαδία και τραγούδια του Πέτρου Περάκη.
  • Στις 11.30 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, το «Σύνολο των χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών», παρουσιάζει έργα των: Σαρπαντιέ, Μπιζέ, Χατσατουριάν κ.ά.
  • Εως και τις 7 Μάρτη στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17) φιλοξενείται ο «μάγος» κιθαρίστας του φλαμένκο, Αντόνιο «Νέγκρο» Σαντιάγκο.
Δευτέρα (4/3)
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο πολιτιστικό συγκρότημα «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία) στον 4ο όροφο, έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Λέρτα με τίτλο: «Βλέμματα». Στον ίδιο χώρο στον 6ο όροφο, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Καίτης Συμεωνίδου με τίτλο «Αρωμα καλοκαιριού».
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, παρατείνουν τις παραστάσεις τους στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος, τηλ. 010.922.6975), κάθε Δευτέρα και Τρίτη (10.30 μ.μ.).
  • Στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει τη Συμφωνία του «Λένινγκραντ» του Ντ. Σοστακόβιτς. Σολίστ: Ι. Κασμάν (πιάνο), Σ. Ανθης (τρομπέτα). Μουσική διεύθυνση: Μ. Σοστακόβιτς.
Τρίτη (5/3)
  • Οι Πυξ Λαξ
    Οι Πυξ Λαξ
    Η ανθρώπινη μορφή κυριαρχεί στα έργα της Μαρίας - Λουίζας Βαφιαδάκη, στην έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου).
  • Αφιερωμένη στον Μανόλη Χατζηδάκη (1909 - 1998) είναι η εκδήλωση που διοργανώνει (7 μ.μ.) το Κέντρο Ερευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, στο Μέγαρο της Ακαδημίας (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα). Θα μιλήσει ο Γ. Βελένης με θέμα: «Μεσοβυζαντινή ναοδομία στη Θεσσαλονίκη».
Τετάρτη (6/3)
  • Δεκαέξι ψηφιδωτά παρουσιάζει η Δάφνη Αγγελίδου στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38). Ερημικά καλοκαιρινά αλώνια, νυχτερινά παραθαλάσσια τοπία και ονειρικές πόλεις συνθέτουν έναν κόσμο αινιγματικής τρυφερότητας και σκηνοθετημένης νοσταλγίας.
Πέμπτη (7/3)
  • Στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) η Λήδα Χαλκιαδάκη με το συγκρότημά της θα παρουσιάσουν (10 μ.μ.) τη μουσική παράσταση «Μασκαράτα». Στον ίδιο χώρο αύριο και το Σάββατο η Σάσα Βούλγαρη και το σύνολο «Κέλσος» θα παρουσιάσουν ένα «Αφιέρωμα στο Βοκκάκιο».
  • «Το τραγούδι πάει θέατρο» κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (11 μ.μ.), στο «Χυτήριο» (Ιερά οδός 44). Ο Παντελής Αμπατζής τραγουδά τραγούδια του Γ. Ζαμπέτα. Συμμετέχει ο Μιχάλης Ζαμπέτας.
Παρασκευή (8/3)
  • Εργο της Κ. Λέρτα
    Εργο της Κ. Λέρτα
    Ρεσιτάλ πιάνου δίνει (8 μ.μ.) ο Γιάννης Γεωργίου, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών.
  • Στο θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι), η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα «Πριμαβέρα εν Σαλόνικο» παρουσιάζουν έως και την Κυριακή την παράσταση «Τέρρα Νόστρα».
  • Σε πανελλήνια πρώτη ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή η όπερα του Ν. Ρίμσκι - Κορσακόφ «Η μνηστή του τσάρου», σε μουσική διεύθυνση Αλκη Μπαλτά και σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν: Χριστόφορος Σταμπόγλης, Μαρία Μητσοπούλου, Γιούρι Ιβσίν, Πέτρος Μαγουλας κ.ά. Παραστάσεις, επίσης στις 10,13,15,17/3.
  • Μια αναδρομή στη δωδεκάχρονη παρουσία τους στην ελληνική ροκ σκηνή θα προσφέρουν οι «Πυξ Λαξ», στις 9.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου. Το συγκρότημα, που «σφράγισε» την παρουσία του με δεκαπέντε δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν, στη μεγάλη γιορτινή συναυλία του θα παρουσιάσει μελωδίες από το παρελθόν και τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά «Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά».
Σάββατο (9/3)
  • Με αφορμή την έκθεση «Συνομιλία; Τελευταία αποκτήματα του Μουσείου Βαν Αμπε», στην ΑΣΚΤ, ο Μάνος Στεφανίδης θα μιλήσει (12.30 το μεσημέρι) στο αμφιθέατρο της Σχολής (Πειραιώς 256, Ρέντης), με θέμα: «Οσα νομίζετε ότι ξέρετε για τη σύγχρονη τέχνη, αλλά στην πραγματικότητα αγνοείτε».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ