Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 5 Μάη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, η ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε πως στις σημερινές συνθήκες που «γράφεται Ιστορία» με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο λαός πρέπει να πάρει θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, «και η σωστή πλευρά της Ιστορίας δεν είναι η επιλογή να στρατευτεί στο πλευρό της αστικής τάξης για την αναβάθμιση των συμφερόντων της στον διεθνή ανταγωνισμό, στο πλευρό του ενός στρατοπέδου απέναντι στο άλλο. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο αγώνας σε κάθε χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν».

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των: Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχου (Μ) ε.α., με θέμα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο. Ενα σύνθημα επίκαιρο και διαχρονικό». Βαγγέλη Χωραφά, διευθυντή του GEOEUROPE, με θέμα «Μελλοντικές εξελίξεις στο ΝΑΤΟ». Χρήστου Σαλταπίδα, πλοίαρχου ΠΝ ε.α., με θέμα «70 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Αγώνας και συμπόρευση με το ΚΚΕ». Γρηγόρη Συμεωνίδη, αντισμήναρχου (Ι) ε.α. και προέδρου της Ενωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα «Ελλάδα - ΝΑΤΟ, μια μακρά σχέση με πολλαπλά οφέλη για λίγους και τεράστιες θυσίες για τον λαό». Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α., ΜΒΑ, MSc, με θέμα «Γιατί λέμε όχι στο ΝΑΤΟ». Κώστα Σκολαρίκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνου του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, με θέμα «Ορισμένα ζητήματα στην ιστορία του ΝΑΤΟ».

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και δύο από τις παρεμβάσεις, ενώ σε επόμενο φύλλο θα δημοσιεύσει και τις υπόλοιπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ