Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δουλιές με φούντες στο Διαδίκτυο

Μέσω Διαδικτύου διακινούνται ναρκωτικά, πωλούνται από ηλεκτρονικά φαρμακεία ουσίες που χορηγούνται μόνο με συνταγογράφηση, ενώ ιδιωτικά chat rooms (χώροι συζήτησης) χρησιμοποιούνται από εμπόρους ναρκωτικών, διαπιστώνει η Επιτροπή του ΟΗΕ.

Στην Τσεχία, γίνονται παράνομες αγοραπωλησίες ουσιών μέσω του Διαδικτύου ή ψηφιακών τηλεφώνων. Ολλανδικές εταιρίες χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για να πουλήσουν σπόρους κάνναβης και παράγωγα της ουσίας σε όλο τον κόσμο. Οι αρχές στην Αγγλία έχουν εντοπίσει μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων παγκοσμίως, που προσφέρουν προς πώληση από κάνναβη μέχρι ηρωίνη, έκσταση και κοκαΐνη. Στις ΗΠΑ, οι συνταγές παρασκευής μεταμφεταμινών είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος. Στο Χονγκ Κονγκ, οι αρχές αναφέρουν ότι λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει γίνει πιο δύσκολος ο εντοπισμός ξεπλύματος χρημάτων που συνδέεται με τα ναρκωτικά. Κοινή έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές της Κολομβίας και των ΗΠΑ έδειξε ότι οι διακινητές διατηρούσαν τη μεταξύ τους επαφή μέσα από chat rooms που έστηναν οι ίδιοι, τα οποία προστατεύονταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απρόσιτα.

Το κυβερνο-έγκλημα διαπράττεται εύκολα, απαιτεί λίγους πόρους και ανιχνεύεται εξαιρετικά δύσκολα, τονίζεται στην Εκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ