Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δυναμική αντίδραση από τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης

Με μια δυναμική συγκέντρωση οι κάτοικοι του δήμου Μεταμόρφωσης απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατασκευή του σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη τους, η οποία ενώ προβλεπόταν από τους αρχικούς σχεδιασμούς της Αττικής Οδού στη συνέχεια καταργήθηκε. Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Τ. Παπαχρυσάνθου προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στην κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου χωρίς την εγκατάσταση σταθμού στα όρια του δήμου, τότε «θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε μορφή». Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων.

Ο Κ. Μαρκέτης επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, παίρνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι τα λαϊκά προβλήματα δε λύνονται «με αποστολές φαξ, τηλεφωνικές συνομιλίες και πίνοντας τσάι στα υπουργικά γραφεία», προειδοποιώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι «αν ακολουθήσουν την πεπατημένη οδό, θα τους καταγγείλουμε ενώπιον όλων των δημοτών».

Στη χτεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Μεταμόρφωσης, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή, Ερώτηση για το σχετικό ζήτημα. Στη χτεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος και Κ. Παπακώστα.

Συνεχίζεται η... μοιρασιά

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μοιρασιάς μεταξύ των ίδιων εργολάβων για τα τμήματα του προαστιακού σιδηροδρόμου, συνεχίστηκε και χτες με την προσωρινή ανακήρυξη του αναδόχου για το Β' στάδιο του διαγωνισμού για το έργο.

Συγκεκριμένα, άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για το έργο «Υποδομή, επιδομή, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και σιδηροδρομικοί σταθμοί στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών - Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος». Προσωρινή μειοδότρια ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία «ΑΒΑΞ - ΓΝΩΜΩΝ - ΕΤΕΘ - J&P» με ποσό προσφοράς 100,5 δισ. δρχ. Σημειώνεται ότι το Α' μέρος του έργου ανατέθηκε στον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, κοινοπραξία που κατασκευάζει και την Αττική Οδό, ύστερα από πολλές και ισχυρές πιέσεις προς την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ