Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις συμβασιούχων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καλεί αύριο, Τετάρτη, στη 1 μ.μ., το Σωματείο Εργαζόμενων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, καταγγέλλοντας τις απολύσεις 10 εργαζομένων. Οι δέκα εργαζόμενες περιλαμβάνονται στους 17 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου τους οποίους είχε απολύσει το υπουργείο τον Απρίλη του 2020. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους ζητά με σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αύριο θα γίνει παράλληλα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.

Δύο χρόνια μετά τις απολύσεις 17 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από την Υπηρεσία Ασύλου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει πάλι στην απόλυση 10 υπαλλήλων που παρέμειναν στην εργασία τους, έπειτα από αιτήσεις επί ασφαλιστικών μέτρων. Παράλληλα, απολύονται από μία υπηρεσία που από την ίδρυσή της στελεχώνεται με εργαζόμενους με συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων, εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και «ενοικιαζόμενους», με αποτέλεσμα σήμερα οι συμβασιούχοι να καλύπτουν τα 3/5 των εργαζομένων, ενώ το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου και την Αρχή Προσφυγών εργάζονται για πολλά συναπτά έτη αποδεικνύει και στην πράξη ότι δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Ο Σύλλογος επισημαίνει επίσης ότι «βασική διαπίστωση είναι πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων, όπως έγινε και πρόσφατα μέσω τροπολογίας με τους συμβασιούχους της ΥΠΥΤ, την ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες σε όλο το φάσμα του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, από την υποδοχή, τη διαβίωση και διαμονή των προσφύγων - μεταναστών σε αξιοπρεπείς συνθήκες, μέχρι την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την ένταξή τους. Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ