Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Αναβλήθηκε η απολογία των κατηγορούμενων

Στον ανακριτή Χαλκίδας ήταν να απολογηθούν χτες οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία από πρόθεση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίστηκαν στο γραφείο του ανακριτή και μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν και πήραν και νέα προθεσμία για να απολογηθούν. Οι δύο ψαράδες αρνούνται ότι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη και των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο ψαράδων. Μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης. Οπως έχει δηλώσει, υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, έκανε λόγο για παραλείψεις στη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο όπως είπε η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβρη μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων. Η οικογένεια του πρώην υπουργού θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, ποιοι το έκαναν και ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών.

Να σημειωθεί επίσης ότι επίθεση εξαπέλυσε ο συνήγορος των ψαράδων στη Μίνα Βαλυράκη. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «κανένα νέο στοιχείο δεν έχει προκύψει παρά τη συνεχιζόμενη, λυσσαλέα εμμονή της οικογένειας Βαλυράκη....». Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή Χαλκίδας τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ