Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) καταγράφεται στην τρίτη θέση με 21%, σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο «Forsa» για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv. Πρώτη έρχεται η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) με 28% (+4% από τις εκλογές του 2021) και δεύτεροι οι Πράσινοι με 23% (είχαν 14 %). Ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 7% (11,5%) και η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 9% (10,3%). Η «Αριστερά» βρίσκεται ακόμα πιο μακριά από το εκλογικό μέτρο, με 4% (4,9%). Στην απευθείας επιλογή καγκελάριου, πάντως, ο Ολαφ Σολτς εξασφαλίζει την προτίμηση του 41% ενώ ο αρχηγός του CDU, Φρίντριχ Μερτς, μόνο του 19%.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Η Μαλαισία ανακοίνωσε αναστολή των εξαγωγών πουλερικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη στην εγχώρια αγορά και την εκτόξευση των τιμών, ένα νέο προστατευτικό μέτρο που αφορά διατροφικά προϊόντα στην Ασία. Η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι η τελευταία μέχρι στιγμής που περιορίζει τις εξαγωγές διατροφικών προϊόντων, μετά την αναστολή των εξαγωγών σιταριού από την Ινδία και φοινικέλαιου από την Ινδονησία μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Αρνητικά επηρεάζεται και η Σιγκαπούρη, που η κυβέρνησή της προειδοποίησε για ενδεχόμενες ελλείψεις.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο πρώτος Αφρικανός που ηγήθηκε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επανεξελέγη χτες για δεύτερη πενταετή θητεία από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τουλάχιστον 160 χώρες του κόσμου. Ο 57χρονος ήταν ο μόνος υποψήφιος και πήρε 155 ψήφους από τους 160 ψηφίσαντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ