Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρηματοδότηση και προσωπικό στους δήμους για τις αρμοδιότητες που τους δόθηκαν

RIZOSPASTIS

Στην Τοπική Διοίκηση έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες αλλά για να υλοποιηθούν σε όφελος του λαού, οι δήμοι χρειάζονται κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο στη Λιβαδειά.

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το βασικό πρόβλημα που έθεσα ήταν ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνονται πολλές αρμοδιότητες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά για να υλοποιηθούν αυτές οι αρμοδιότητες σε όφελος του λαού χρειάζεται χρηματοδότηση, για να μπορούν να αντιμετωπιστούν μια σειρά ελλείψεις, προβλήματα και να μπορεί να αντεπεξέλθει ο δήμος. Και βεβαίως, χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσει να ασκεί αυτές τις αρμοδιότητες και να αποβούν σε όφελος των πολιτών, χωρίς δημοτικά τέλη, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη συνεχώς ο εργαζόμενος.

Θίξαμε διάφορα ζητήματα, όπως την κατάσταση της δημόσιας Υγείας. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση ως Κόμμα. Θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, το νοσοκομείο, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας, με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, με στήριξη υποδομών. Αντίστοιχα στην Εκπαίδευση και τα σχολεία.

Να αποδοθούν τα ακίνητα της Κρύας - που είναι το brand name ουσιαστικά της Λιβαδειάς - στον δήμο, να αποδοθούν στον λαό της πόλης. Είναι ευθύνη της κεντρικής εξουσίας κυρίως κι απέναντι σ' αυτήν την κεντρική εξουσία το ΚΚΕ, όπως ξέρετε, είναι αντιπολίτευση, σταθερά, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στους δήμους και τις Περιφέρειες, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας».

Στη συνάντηση ο δήμαρχος στάθηκε κυρίως στην υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, αλλά και στη μεγάλη ανεργία που μαστίζει την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ