Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Φουντώνει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για τη μαζική συμμετοχή

Στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα ο μεγάλος αγωνιστικός σταθμός του εργατικού κινήματος

Από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»: Για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που με το παραπάνω σύνθημα θα αποτελέσει έναν κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό του εργατικού κινήματος, «βαράνε όλα τα σφυριά» για εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα (στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα) και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της είναι καθημερινές οι περιοδείες και εξορμήσεις, οι συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, μεταξύ άλλων:

Σήμερα Τρίτη στη λογιστική εταιρεία ASD και σε λογιστικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας, στη «Wind», στην «Openbet», στη «Skroutz», στην «Telmaco», στην εταιρεία ιματισμού «Attrativo», στην Τράπεζα της Ελλάδος (κεντρικό κτίριο), στην PDS στην Ομόνοια. Στην Κεντρική Μακεδονία: Στη «Monoplast», στη ΣΙΔΕΝΟΡ, στον «Βασιλάκο», στη ΒΙΠΕ Σίνδου στο εργοστάσιο «Αραμπατζής - Ελληνική Ζύμη», στο εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου», στα επισιτιστικά καταστήματα της πλατείας Ευόσμου, στους διανομείς κέντρου ν. Θεσσαλονίκης.

Αύριο Τετάρτη στην ελεγκτική εταιρεία GT, σε λογιστικά γραφεία του Πειραιά, στη «Nova» στον Κολωνό, στην Τράπεζα της Ελλάδος (κτίριο οδού Αμερικής), στην PDS (Καλλιθέα), στην υποδηματοποιία «Φειδάς - Boxer». Στην Κ. Μακεδονία: Στην «Πυραμίς», στο εργοστάσιο «Μπάρμπα Στάθης», στο εργοστάσιο «Εδεσμα», στα επισιτιστικά καταστήματα της Περαίας.

Μαζική η συμμετοχή στη συνέλευση του ΣΕΤΕΠΕ Κ. Μακεδονίας

Κλιμάκωση της δράσης για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, με απεργία στα μέσα Ιούνη και συμμετοχή του Συνδικάτου στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εγινε ουσιαστική συζήτηση, σε συνέχεια όλων των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα κλιμάκωσης του αγώνα και της δράσης το επόμενο διάστημα. Η συζήτηση αφορούσε τα προβλήματα στα μεγάλα ξενοδοχεία με το άνοιγμα της σεζόν, στα παρασκευαστήρια, στις μεγάλες αλυσίδες, στους διανομείς, στους μάγειρες κ.λπ.

Θετικό ποιοτικό στοιχείο αποτέλεσε η συμμετοχή μελών επιχειρησιακών σωματείων που μετέφεραν πείρα από τους χώρους δουλειάς και την οργάνωση του αγώνα, με βάση τα πιο ιδιαίτερα προβλήματα σε κάθε χώρο. Ανέδειξαν μάλιστα τη διάθεση για συντονισμό και κοινή δράση με το ΣΕΤΕΠΕ, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και στους αγώνες που έρχονται.

Ανοίγει η συζήτηση στη Στερεά Ελλάδα

Σε Γενική Συνέλευση μπροστά στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ προχωρά σήμερα Τρίτη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. «Μέσα από τη Γενική Συνέλευση επιδιώκουμε να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στη Σύσκεψη και παράλληλα να προγραμματίσουμε τη δράση μας, ώστε να ενημερώσουμε όσο πιο πλατιά γίνεται τους εργαζόμενους του κλάδου στην περιοχή για τον σκοπό και το περιεχόμενο της Σύσκεψης», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Νατάσα Τάτση, πρόεδρος του Σωματείου. Και προσθέτει: «Μπροστά στην ακρίβεια και στα νέα αντεργατικά μέτρα, στις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, στα ωράρια - λάστιχο, στις απλήρωτες "λευκές νύχτες", που με τις ευλογίες της Τοπικής Διοίκησης επανέρχονται στην πόλη της Λιβαδειάς, οι εργαζόμενοι της περιοχής μόνο μέσα από την οργάνωση και την κοινή πάλη, την αλληλεγγύη και τον αγώνα, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε».

Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ αποφάσισε σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας, το οποίο, μαζί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σήμερα Τρίτη πραγματοποιεί περιοδεία σε εργοτάξια μεγάλων έργων στην περιοχή.

«Η μεγάλη κατάκτηση με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, που δεν είναι απλά μία αύξηση στο μεροκάματο αλλά διασφαλίζει συνολικότερα τα δικαιώματά μας, θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω οργάνωση της πάλης στον κλάδο των Κατασκευών. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υπάρξει συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους, ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό. Και η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μία σημαντική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση", ανέφερε στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Λάππας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας. Σημείωσε επίσης ότι μπροστά στη Σύσκεψη αλλά και στις εκλογές για νέα διοίκηση, το Συνδικάτο προγραμματίζει περιοδείες σε εργοτάξια μεγάλων έργων στην περιοχή, όπως Ε65, γιαπιά κ.ά.

Αποφασιστικά και το ΕΚ Ζακύνθου

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πήρε απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Απόφαση που πάει χέρι χέρι με την προσπάθεια του ΕΚ Ζακύνθου να συμβάλει αποφασιστικά μαζί με τα συνδικάτα του νησιού στην οργάνωση της πάλης των εργατοϋπαλλήλων, στην ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων τους, αλλά και στη διεκδίκηση άμεσων λύσεων για τα προβλήματά τους σε πολλούς μεγάλους χώρους δουλειάς.

Απόφαση που δένει με το σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη», που φτάνει σε χώρους δουλειάς στο νησί, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία και τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που αγωνίζονται και για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και απέναντι στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο.

Ζητήματα που ακουμπούν εργαζόμενους και σε άλλους κλάδους, όπως στο Εμπόριο, στις Υπηρεσίες, στις Κατασκευές κ.α., με σκοπό το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, και μέσα από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΖ, να φτάσει πλατιά σε κάθε εργατοϋπάλληλο που αγωνιά για το σήμερα, το δικό του και της οικογένειάς του, και ταυτόχρονα προβληματίζεται για το αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ