Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών

Συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στην Αρμενία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ συνελήφθησαν 111 διαδηλωτές, καθώς συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Ν. Πασινιάν.

Από τα μέσα Απρίλη, πολλά αντιπολιτευόμενα κόμματα οργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον του Πασινιάν, τον οποίο κατηγορούν ότι έχει κάνει πολλές παραχωρήσεις στο Αζερμπαϊτζάν μετά την ήττα της Αρμενίας στον πόλεμο του 2020 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Χτες το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Γερεβάν και απέκλεισαν την είσοδο ενός κτιρίου όπου στεγάζονται κυβερνητικά γραφεία. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το κτίριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 111 άνθρωποι προσήχθησαν με την κατηγορία του «χουλιγκανισμού» και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο δε αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ισχάν Σαγκατελιάν κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν αποστάσεις από τον Πασινιάν και «να μη μοιραστούν μαζί του την ευθύνη της καταστροφής της χώρας».

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν σε μια περίοδο όπου Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία και για τον καθορισμό των μεταξύ τους συνόρων. Ρόλο μεσολαβητή διεκδικούν τόσο η Ρωσία όσο και η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ