Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - «SIEMENS»
Συμφωνία 8,1 δισ. ευρώ για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Μεγάλη συμφωνία, εκτιμώμενου ύψους περίπου 8,1 δισ. ευρώ, έκλεισε το Σάββατο στην Αίγυπτο το γερμανικό μονοπώλιο «Siemens», καθώς ανέλαβε να κατασκευάσει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μήκους 2.000 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, το τμήμα μεταφορών της «Siemens Mobility» πρόκειται να παραδώσει πάνω από 100 τρένα και μηχανές. Ειδικότερα, υπογράφηκε σύμβαση για την παράδοση 41 τρένων υψηλής ταχύτητας, 94 περιφερειακών τρένων και 41 εμπορευματικών μηχανών. Η σύμβαση με την αιγυπτιακή κυβέρνηση περιλαμβάνει επίσης 8 σταθμούς και σύμβαση συντήρησης για 15 χρόνια.

«Με την τελευταία μας τεχνολογία για σιδηροδρομικά οχήματα, σηματοδότηση και συντήρηση, η Αίγυπτος θα έχει το έκτο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Siemens», R. Busch.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα φτιάξει η «Siemens» σε συνεργασία με τις κατασκευαστικές εταιρείες «Orascom Construction» και «The Arab Contractors» σχεδιάζεται να συνδέσει 60 πόλεις της χώρας με τρένα που μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα έως και 230 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τη «Siemens», η κοινοπραξία θα δημιουργήσει έως και 40.000 θέσεις εργασίας στην Αίγυπτο για την κατασκευή του δικτύου.

Σύμφωνα με τη «Siemens Mobility», περίπου το 90% του αιγυπτιακού πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ προβάλλοντας το έργο ως «πράσινο», η «Siemens» αναφέρει ότι θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70% σε σύγκριση με την υπάρχουσα κυκλοφορία λεωφορείων ή αυτοκινήτων.

  • Επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού στη βόρεια Χερσόνησο του Σινά προκάλεσε προχτές τον θάνατο 11 τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ