Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη μετά την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας. Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού, αλλά στο σπίτι τους. Οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται όμως από αποδεικτικά στοιχεία.

Φωτογραφία δείχνει ότι το αυτοκίνητο του ενός ήταν σταθμευμένο στο μικρό λιμάνι της Ερέτριας, πολύ κοντά στο σκάφος τους, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Επίσης, το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο με διαφορετική φορά δύο μέρες μετά, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε μετακινηθεί. Τελικά, όπως φάνηκε δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους. Τους δύο ψαράδες είχε κατονομάσει μάρτυρας, που υποστηρίζει ότι συνεπλάκησαν με τον πρώην υπουργό, που είχε βγει για ψάρεμα στην Ερέτρια τον Γενάρη του 2021 και ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη σημειώνουν ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι καταθέσεις και οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος, ενώ αφήνουν αιχμές για τη συμπεριφορά των προανακριτικών λιμενικών υπαλλήλων, καθώς και του εισαγγελέα που είχε την εποπτεία της προανάκρισης και εξέδωσε στη συνέχεια την πλέον ανατραπείσα απαλλακτική διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ