Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
Καταδικάζουμε και πάλι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιούνη έξω από το Εφετείο καλούν σωματεία, στάση εργασίας στην Αθήνα από το ΕΚΑ

Από τη μεγάλη εργατική - λαϊκή συγκέντρωση τον Οκτώβρη του 2020 για την καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής
Από τη μεγάλη εργατική - λαϊκή συγκέντρωση τον Οκτώβρη του 2020 για την καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής
Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιούνη, μέρα έναρξης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στις 8 π.μ., έξω από το Εφετείο Αθηνών, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Οπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το "παρών" για να συμβάλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», τονίζει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. «Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους φασίστες και σε αυτούς που τους δημιουργούν και τους θρέφουν, τους καπιταλιστές και το σύστημά τους. Καθημερινά δίνοντας τη μάχη για τη βελτίωση των όρων ζωής μας, αντιμετωπίζουμε στην πράξη και τους φασίστες που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα, τα πιστεύω κ.α. για να αποκρύπτεται ο βασικός υπεύθυνος για τα όσα βιώνουμε, ο καπιταλισμός. Τους ξαναλέμε, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, γιατί μας θέλουν σύγχρονους δούλους να δουλεύουμε με τον βούρδουλα για ψίχουλα, δίχως δικαιώματα. Κανένας εργάτης μη μείνει αμέτοχος. Καταδικάζουμε και πάλι τους εγκληματίες φονιάδες της Χρυσής Αυγής», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΕΚΑ (8 π.μ. - 11 π.μ.) έχουν ήδη αποφασίσει σε Γενικές τους Συνελεύσεις το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση στις 15 Ιούνη, στις 8 π.μ., έξω από το Εφετείο καλεί και το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το "παρών" για να συμβάλλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να ορθώσουμε τείχος στην προσπάθεια που γίνεται να αναιρεθεί η καταδίκη τους ή να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά. Τα συνδικάτα και ο εργαζόμενος λαός έχουμε πείρα, είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζικά απαιτούμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και τα αφεντικά τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξεβρωμίζουμε τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς από το φασιστικό δηλητήριο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αποκαλύπτουμε τον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους και καλλιεργεί τον εθνικισμό "για να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το ψωμί".

Η καταδίκη των ΝΑΖΙ ήταν μια μεγάλη νίκη του λαού, των αγώνων των εργαζομένων. Συνεχίζουμε μέχρι να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ολοι στη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιούνη στις 8 π.μ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή (2022-10-05 00:00:00.0)
Λαϊκή απαίτηση η καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (2020-10-07 00:00:00.0)
Σε 7 μέρες... (2020-10-01 00:00:00.0)
Κανένας εφησυχασμός, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των φασιστών (2019-09-06 00:00:00.0)
Απαντάμε στον φασισμό δυναμώνοντας τον αγώνα για το δίκιο του λαού (2018-09-15 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στην Αμφιάλη (2016-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ