Πέμπτη 9 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προεκλογικό τουρ με ισχυρές δόσεις εμπαιγμού του λαού

Σε Ρόδο και Σύμη «προσγειώθηκε» χτες ο Αλ. Τσίπρας για να «απογειώσει» και εκεί τον εμπαιγμό στους νησιώτες, που αυτή τους ακριβώς η ιδιότητα προσθέτει προβλήματα και αγωνίες στα όσα ήδη αντιμετωπίζουν, κοινά για όλο τον λαό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πούλησε συμπάθεια στους κατοίκους των δύο νησιών, ισχυριζόμενος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ότι «είναι στο χέρι της συντεταγμένης πολιτείας να μετατρέψει το "βαρύ φορτίο" της νησιωτικότητας για τους κατοίκους τους σε ένα μοναδικό προνόμιο (...) Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε όρους ισότιμης και ασφαλούς διαβίωσης των νησιωτών. Αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πράξη, ιδρύοντας συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για τη Νησιωτική Πολιτική, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας το Μεταφορικό Ισοδύναμο, βάζοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας της νησιωτικής χώρας»! Θυμίζουμε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το «Μεταφορικό Ισοδύναμο», το διαφήμιζε ως το αντιστάθμισμα για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, στην πραγματικότητα όμως λειτούργησε ως μία ακόμα έμμεση επιδότηση των εφοπλιστών και αποδείχθηκε «αέρας κοπανιστός» για τους νησιώτες.

Οσο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας της νησιωτικής χώρας, δεν χρειάζεται παρά να θυμίσουμε το ...εμβληματικό - της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Νοσοκομείο της Σαντορίνης, το «διαμάντι των συμπράξεων», που εγκαινιάστηκε με πολλά «ταρατατζούμ» από τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα λειτουργεί ως «αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση», αδυνατώντας να καλύψει ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, με πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, έχοντας ανοίξει τον δρόμο για επέκταση αυτού του μοντέλου.

Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε και για τα ζητήματα της Ενέργειας και της ακρίβειας, με τον Αλ. Τσίπρα να κάνει λόγο για «ρήτρα Μητσοτάκη» και να καταγγέλλει ότι «πληρώνουμε πανάκριβα την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει το 17% της ΔΕΗ, λίγο πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση, τη βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση», κρύβοντας ότι η στρατηγική της «πράσινης ανάπτυξης», στο πλαίσιο της οποίας προχώρησαν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η απολιγνιτοποίηση κ.λπ., υπηρετήθηκε με αφοσίωση και από τη δική του κυβέρνηση.

Στο ίδιο μοτίβο, σαν να μην κυβέρνησε ποτέ και να μη φέρει καμία ευθύνη για τη «γαλέρα» του Τουρισμού και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, σχολίασε την έλλειψη εργατικών χεριών στον Τουρισμό επικρίνοντας το ότι δεν υπάρχει «ένα οργανωμένο πλέγμα στήριξης αυτών των εργαζομένων, που θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για όλο το υπόλοιπο έτος».

Ο εμπαιγμός ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική. Σαν να μην υπήρξε σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και πρωτεργάτης της εμπλοκής σε αυτούς, διαμαρτυρήθηκε για τα ανταλλάγματα που δεν παίρνει η αστική τάξη της χώρας, λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική Ι.Χ. του κ. Μητσοτάκη κινείται χωρίς στρατηγική».

Επί της ουσίας πάντως σε δηλώσεις του παρέπεμψε στη Χάγη λέγοντας ότι «η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, στο δικαστήριο της Χάγης, με διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ