Πέμπτη 9 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Νέα επίθεση εποίκων σε περιουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

Σε βεβήλωση στο παρεκκλήσι της Πεντηκοστής, ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που βρίσκεται στο όρος Σιών της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στον «Ελληνικό Κήπο», προχώρησαν τη Δευτέρα 6 Ιούνη ομάδες Εβραίων εποίκων πετώντας στον χώρο σκουπίδια. Οι εισβολείς απείλησαν επίσης τον φύλακα, ενώ έσκαψαν και βεβήλωσαν παρακείμενους τάφους, αποθρασυμένοι από τη στάση της ισραηλινής κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα με τις νέες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων.

Την «πιο έντονη ανησυχία» του εκφράζει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση σχετικά με την εισβολή. «Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον», προσθέτει.

Να σημειωθεί πως οι βαρβαρότητες των Εβραίων φανατικών στο παρεκκλήσι της Πεντηκοστής ακολούθησαν την κατάληψη, τον Μάρτη, από μέλη της εβραϊκής οργάνωσης «Ατερέτ Κοχανίμ» (Ateret Cohanim) του ξενοδοχείου «Little Petra» που βρίσκεται κοντά στην Πύλη Γιάφα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ