Πέμπτη 9 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι απεργοί διαδηλωτές ενάντια στην εμπλοκή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 15 Ιούνη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Ιούνη, στις 8.30 το πρωί, μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καλούν εργατικά Σωματεία, απαιτώντας απαλλαγή των 8 διωκόμενων συναδέλφων τους από κάθε κατηγορία.

Στις 15 Ιούνη δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 8 αγωνιστές απεργοί, που συνελήφθησαν στις 6 Απρίλη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, επειδή προσέγγισαν τα ΝΑΤΟικά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο λιμάνι και εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home».

Οι 8 διώκονται με τις ανυπόστατες και προβοκατόρικες κατηγορίες της απείθειας, της ελευθέρωσης φυλακισμένου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε ανακοίνωσή τους τα εργατικά σωματεία αναφέρουν: «Το "έγκλημά" τους ήταν πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρεθεί στο νοσοκομείο, τις συλλήψεις οχτώ συναδέλφων μας, τη βίαιη και παράνομη προσαγωγή δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που με τη μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν τον ρόλο που αυτό παίζει σαν πέρασμα για στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατ. Ευρώπη.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι' αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός κυβέρνησης και εργοδοσίας: Ο αγωνιζόμενος λαός!

Από τη μια, συλλήψεις, γκλοπ, βία, χειροπέδες σε τραυματίες απεργούς, και από την άλλη προκλητική αθώωση του 22χρονου, που ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρικάκια και το πανό της εγκληματικής δράσης φασιστικών συμμοριών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου τον περασμένο Γενάρη, θεωρήθηκε πως αυτός δεν είχε σχέση με τα γεγονότα!!!

Από τη μια οι συνάδελφοί μας δικάζονται γιατί θέλουν η πατρίδα μας να μην εμπλακεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, γιατί δεν θέλουν να γίνουν οι πόλεις μας στόχος αντιποίνων!

Από την άλλη, την ίδια μέρα, οι ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής προσπαθούν στο εφετείο να αναιρέσουν την καταδίκη τους και να πέσουν στα μαλακά, ενώ έχει αποκαλυφθεί με κάθε τρόπο η εγκληματική τους δράση με δολοφονίες μεταναστών και Ελλήνων, η στήριξη που δίνουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ενάντια στον λαό!

Δεν θα τους περάσει!».

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Συνδικάτα: Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Θεσσαλονίκης, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Εργαζομένων «e-food» Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ