Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καταγγέλλοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που οδηγεί στον περιορισμό και την απαγόρευση των αμβλώσεων.

«Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη που μας γυρνάει πίσω στον Μεσαίωνα, κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση, με την απαραίτητη στήριξη από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην αναπαραγωγική υγεία», τονίζει η Ομοσπονδία. «Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή περιορισμών και απαγορεύσεων στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, που ήδη προχωράει στις μισές Πολιτείες. Ερχεται να προστεθεί στα εμπόδια που συναντούν χρόνια τώρα εκατομμύρια γυναίκες της βιοπάλης στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, όπου και οι αμβλώσεις γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές», επισημαίνει.

Κάλεσμα συμμετοχής στη διαμαρτυρία έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Οχι στον σύγχρονο Μεσαίωνα! Οχι στην απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία.

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έχει καταγγείλει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ. «Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση κατακτήθηκε ως συνέχεια μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα! Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών!», ξεκαθαρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ