Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Κλείνουν σχολεία και άλλες υπηρεσίες λόγω έλλειψης καυσίμων

Ασφυκτικά γίνονται τα προβλήματα για τον λαό στη Σρι Λάνκα, όπου η εξάντληση αποθεματικών ξένου συναλλάγματος και οι τεράστιες ελλείψεις σε μια σειρά από βασικά είδη καθιστούν την καθημερινότητα βασανιστική.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα επιτρέπεται εφοδιασμός καυσίμων μόνο για τις υπηρεσίες που κρίνονται «ζωτικής σημασίας», π.χ. σε Υγεία και Μεταφορές, τουλάχιστον για δυο βδομάδες. Ακόμα, τα σχολεία σε όλα τα αστικά κέντρα θα κλείσουν και όλοι καλούνται να εργαστούν από το σπίτι, ενώ θα περιοριστούν και οι υπηρεσίες λεωφορείων που συνδέουν τις επαρχίες της χώρας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για ένα πιθανό «σχέδιο διάσωσης», που θα φορτώσει βέβαια νέα βάρη στον λαό, με φόντο την όξυνση σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλη την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Δεν είναι τυχαίο το «ενδιαφέρον» Ινδίας, Ρωσίας, Κίνας αλλά και Δύσης να «στηρίξουν» τη Σρι Λάνκα, της οποίας η γεωστρατηγική θέση στον Ινδικό μπορεί να διευκολύνει μια σειρά επενδυτικά και γεωπολιτικά σχέδια.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες πολλοί οδηγούνται στον δρόμο της προσφυγιάς, με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Το Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας 54 ανθρώπους ανοιχτά της ανατολικής ακτής του νησιού, καθώς προσπαθούσαν να το εγκαταλείψουν με σκάφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ