Σάββατο 9 Ιούλη 2022 - Κυριακή 10 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Στάσεις εργασίας - απάντηση στον εργοδοτικό εκβιασμό και τις απολύσεις

Με στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 11/7 έως και την Παρασκευή 15/7, από τις 10 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., απαντά το επιχειρησιακό σωματείο στη «Μαλαματίνα» στον εκφοβισμό και τον εκβιασμό των εργαζομένων από την εργοδοσία ώστε να δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης, από την Πέμπτη η εργοδοσία άρχισε να φωνάζει έναν - έναν τους εργαζόμενους και να τους πιέζει, απειλώντας τους, να υπογράψουν ατομική σύμβαση. Επίσης, ενώ η εργοδοσία είχε δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβει τους 5 εργαζόμενους που απέλυσε το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε στην πρόσληψη καινούργιων εργαζομένων, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις.

Την εργοδοσία της «Μαλαματίνα» για την επίθεση και τους εκβιασμούς ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι πριν έναν μήνα απέλυσε 5 εργαζόμενους ώστε να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους που διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς διαχωρισμούς. «Οι πρακτικές τρομοκράτησης δεν θα περάσουν! Να σταματήσουν άμεσα κάθε απειλή και εκβιασμό προς τους εργαζόμενους! Σύμβαση Συλλογική για όλους!», καλεί το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ