Σάββατο 9 Ιούλη 2022 - Κυριακή 10 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εδώ και τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων

Στάση εργασίας και συγκέντρωση τη Δευτέρα στο «Παπαγεωργίου»

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Ιούλη από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12.30 στην πύλη του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» προχωρά η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στο νοσοκομείο. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Αναδεικνύουν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας και απαιτούν να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, καθώς επίσης εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν με τεράστια κενά και ελλείψεις, και η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Προωθεί συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, ως προάγγελο της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών, στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ».

Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Υγεία - Πρόνοια

-- Τη Δευτέρα 11 Ιούλη στις 8.30 π.μ. πραγματοποιεί συγκέντρωση ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, «υποδεχόμενος» αγωνιστικά την Ζ. Ράπτη, υφυπουργό Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, και αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

-- Την Τετάρτη 13 Ιούλη η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 έξω από το υπουργείο Υγείας.

-- Την Τρίτη 12 Ιούλη η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «Ξενώνα Βρεφών SOS» και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΠΠ «Μητέρα και Παιδουπόλεις», μαζί με σωματεία και φορείς, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, απαιτώντας μέτρα με ευθύνη του κράτους για τα απροστάτευτα παιδιά του Ξενώνα, που κινδυνεύει με λουκέτο μετά τη διακοπή δωρεών από ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ