Σάββατο 9 Ιούλη 2022 - Κυριακή 10 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
31Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΝΕ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Μοναδικές στιγμές με πάρτι, διαγωνισμούς και παιχνίδι στη φύση

Ενα ξέφρενο πάρτι για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης
Ενα ξέφρενο πάρτι για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης
Χορός, τραγούδια και πολύ κέφι ήταν τα χαρακτηριστικά του πάρτι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης. Ενα πάρτι που δεν κατάφερε ούτε η βροχή που έπεσε αργά τη νύχτα να το χαλάσει. Τα μικρά παιδιά με τους ομαδάρχες τους έγιναν μια μεγάλη παρέα και πέρασαν αξέχαστες στιγμές, χορεύοντας και τραγουδώντας. Στο τέλος της βραδιάς δόθηκαν και βραβεία για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης.

Συγκεκριμένα: Το βραβείο φιλοξενίας κέρδισαν τα παιδιά από τη Θεσσαλία. Το βραβείο για τις περισσότερες αναμνήσεις από τα Διήμερα κέρδισε ο Ορέστης από την Αττική, το βραβείο για την πιο δυνατή φωνή ο Νικόλας από τον Βόλο, το βραβείο της πιο έμπειρης κατασκηνώτριας η Ελισάβετ από τη Δυτική Μακεδονία, το βραβείο του πιο «τρελού» ομαδάρχη ο Λεονάρντο από τον Πειραιά, το βραβείο για την ομάδα που έστειλε τις πιο πολλές ανταποκρίσεις στο «κόκκινο Αερόστατο» τα παιδιά από τη Νέα Ιωνία Αττικής, ενώ το βραβείο του πιο φανατικού αναγνώστη του «κόκκινου Αερόστατου» η Ερμιόνη από την Πτολεμαΐδα.

Καθιερωμένος πια ο διαγωνισμός τραγουδιού

Και η διασκέδαση δεν σταματά, καθώς τη «σκυτάλη» πήρε και φέτος ο διαγωνισμός τραγουδιού, ξετρελαίνοντας όλους όσοι συμμετέχουν στην παιδική κατασκήνωση.

...και ο καθιερωμένος διαγωνισμός τραγουδιού
...και ο καθιερωμένος διαγωνισμός τραγουδιού
Οι ομάδες και κοινότητες προετοίμασαν πυρετωδώς τα τραγούδια τους από τα πούλμαν ακόμα, αποτυπώνοντας στις ευφάνταστες παραλλαγές γνωστών τραγουδιών την εμπειρία της συμμετοχής τους στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Αυτήν τη χρονιά η δημιουργικότητα ξεπέρασε κάθε επίπεδο και γι' αυτόν τον λόγο δόθηκαν πολλά βραβεία.

Ετσι, το βραβείο της «μαγκιάς» πήραν τα παιδιά από τη Θεσσαλία που μένουν στη σκηνή 33, από την οποία εμπνεύστηκαν το τραγούδι τους.

Το βραβείο συνεργασίας πήραν οι RED CATS και τα πιράνχας, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής τα «παιδιά του Πειραιά», καλύτερου χορευτικού οι RED LADIES / κόκκινες τίγρεις, κεφιού τα κόκκινα αστέρια, trendy της χρονιάς τα παιδιά από την Κεντρική Μακεδονία, καλύτερης συμμετοχής της τελευταίας στιγμής τα παιδιά από την Κρήτη.

Νικήτρια φέτος αναδείχθηκε η ομάδα «Μουσικοί Κομμουνιστές» από τον Πειραιά, οι στίχοι της οποίας θα τραγουδηθούν το Σάββατο 9/7 από τους κατασκηνωτές στην πολιτική συγκέντρωση και θα δημοσιευθούν στις σελίδες του επόμενου «κόκκινου Αερόστατου».

Ομορφες στιγμές στο δάσος Κουρί

Μέσα σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα το «κόκκινο Αερόστατο» με «επιβάτες» τους μικρούς κατασκηνωτές «πέταξε» το μεσημέρι της Παρασκευής με προορισμό το όμορφο δρυοδάσος Κουρί, στον Αλμυρό.

Στιγμές διασκέδασης στη φύση...

FRAGKOU STRATOS

Στιγμές διασκέδασης στη φύση...
Μετά από παιχνίδια στη θάλασσα, ήρθε η ώρα για αλλαγή του σκηνικού και οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν σε έναν καταπράσινο χώρο από όπου έστειλαν με τον δικό τους τρόπο τα μηνύματά τους. Μετά από ένα πικ νικ στο δάσος, ξεκίνησαν παράλληλες δραστηριότητες που περιλάμβαναν αθλητικές δράσεις, αναρρίχηση σε ειδική υποδομή, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, αγωνίσματα στον «στίβο της ειρήνης» υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο για να σταλεί το μήνυμα της ειρήνης παντού, παιχνίδια με νερό πάνω στις προτάσεις του τεύχους του «κόκκινου Αερόστατου», έπαιξαν το παιχνίδι του «Χαρτογράφου» βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα από την ανθολογία διηγημάτων του περιοδικού. Μέσα από περιβαλλοντικό παιχνίδι, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ανακάλυψαν τη ζωή στο δάσος, κάτω από το σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον! Μαθαίνουμε ποιοι και γιατί το καταστρέφουν!».

Το «κόκκινο Αερόστατο» έστειλε και από εκεί το μήνυμά του ενάντια στον πόλεμο για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης συνεχίζεται ως εξής:

Σάββατο 9 Ιούλη

Πρωί: Ατομική υγιεινή, καθαριότητα, πρωινό, μπάνιο και παιχνίδια στη θάλασσα

Μεσημέρι: Επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου, μεσημεριανό φαγητό - ξεκούραση

Απόγευμα: Βόλτα στην παραλία του Βόλου, συμμετοχή στην πορεία και τη συγκέντρωση

...και άθλησης στο δάσος Κουρί

FRAGKOU STRATOS

...και άθλησης στο δάσος Κουρί
Βράδυ: Φαγητό, συναυλία της ΚΝΕ

Κυριακή 10 Ιούλη

Πρωί: Ατομική υγιεινή, καθαριότητα, πρωινό. Συνάντηση με τις αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη! Γνωρίζουμε νεολαίους κομμουνιστές από όλο τον κόσμο!». Μπάνιο και παιχνίδια στη θάλασσα

Μεσημεριανό φαγητό - αναχωρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ