Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Να μην κλείσει ο 7ος Ξενώνας, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία και φορείς χτες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αναρρωτήριο Πεντέλης πραγματοποίησαν χτες το πρωί σωματεία και φορείς της Πεντέλης και της ευρύτερης περιοχής, αντιδρώντας στο κλείσιμο του 7ου Ξενώνα (Θαλάμου) και απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του Ξενώνα Βρεφών «SOS» στη δομή, να περάσουν ως εργαζόμενοι στο ΚΚΠΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενες του Ξενώνα Βρεφών «SOS» απαιτούν να μην κλείσει ο 7ος Θάλαμος, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι των «SOS» στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι (ορισμένου χρόνου, με τίτλο κτήσης, μέσω ΟΑΕΔ, εργολαβικοί) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα, που υπογράφεται από τα Σωματεία Εργαζομένων στο ΠΠΠ «Μητέρα & Παιδουπόλεις», Εργαζομένων Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τις Ομάδες Γυναικών Κηφισιάς, Μελισσίων - Πεντέλης (μέλη της ΟΓΕ), τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγ. Παρασκευής και τον Σύλλογο Γυναικών Χαλανδρίου (μέλη της ΟΓΕ), τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας - Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε ΜΚΟ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, στον διευθυντή του Αναρρωτηρίου, ο οποίος απάντησε πως ναι μεν συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα, ωστόσο αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα.

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους, η Μαριλένα Διολίτση, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Ξενώνα Βρεφών «SOS» στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά χωρίς οικογένεια είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει. Οι δομές Παιδικής Προστασίας είναι απολύτως αναγκαίες και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σε οικογένειες με όρους ασφάλειας για τα ίδια. Οι συνθήκες λειτουργίας τους, λοιπόν, πρέπει να είναι αξιοπρεπείς για τα ίδια και για τους εργαζόμενους, και να λειτουργούν με σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα. Η ζωή μας και η ζωή των παιδιών δεν είναι κόστος! Οι δομές Παιδικής Προστασίας δεν είναι πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματιών, αλλά ο χώρος εργασίας μας και τα σπίτια των παιδιών! Των παιδιών, που υποκριτικά διακηρύσσουν πως νοιάζονται και προστατεύουν».

Εκ μέρους του προεδρείου της ΟΓΕ η Αθηνά Λαζαρίδου στηλίτευσε το γεγονός ότι το κράτος διαθέτει ελάχιστες δομές - τα γνωστά προνοιακά ιδρύματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, για την οποία ευθύνονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και απαξίωσή τους. Ενώ αναφερόμενη στις προδιαγραφές που θέτει η νέα ΚΥΑ για την ίδρυση και λειτουργία των δομών φιλοξενίας παιδιών και νεαρών ενηλίκων, υπογράμμισε ότι «στην πράξη μεθοδεύει το κλείσιμό τους στο όνομα της "αποϊδρυματοποίησης". Στην πραγματικότητα πριμοδοτούν την επιχειρηματική δράση των μεγάλων ομίλων που θα επενδύσουν στον τομέα αυτό για να μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια τις υπηρεσίες αυτές. Ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν προνοιακές δομές με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την προστασία, φροντίδα και ομαλή αποκατάσταση των παιδιών, σύμφωνα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει πελατεία σε ιδιώτες και σε ΜΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται το κλείσιμο του 7ου Ξενώνα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, του οικοτροφείου "Η Παμμακάριστος" και άλλων δομών».

Παράλληλα γνωστοποίησαν πως μετά την άρνηση της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου να τους δεχθεί, θα ζητήσουν νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες προκειμένου να επιδώσουν και σε εκείνη το ψήφισμα για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ