Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Απαιτούν την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών

Σε παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, απαιτώντας την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών, την επαναφορά του μισθολογίου (Ν. 3205/2003) που ίσχυε πριν την εφαρμογή των μνημονίων και την απόδοση των αναδρομικών, με πολιτική απόφαση, σε όλους τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικό το ιατρικό μισθολόγιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης, που είχε κρίνει αντισυνταγματικό το προηγούμενο ιατρικό μισθολόγιο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), επιβάλλουν την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών στις αποδοχές και την αποζημίωση των εφημεριών των γιατρών.

Ωστόσο η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη με την ΕΙΝΑΠ, αρνήθηκε να εφαρμόσει ακόμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, όπως εξάλλου είχε κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που απέδωσε μέρος μόνο των αναδρομικών, διατηρώντας τις μνημονιακές περικοπές στο μισθολόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ