Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Την Πέμπτη 21 Ιούλη στη Λάρυμνα η μεγάλη σύσκεψη σωματείων και φορέων

Συντονισμός και οργάνωση της πάλης ενάντια στο λουκέτο που προωθεί η κυβέρνηση

Ολο και μεγαλώνει η συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων στη μεγάλη σύσκεψη που οργανώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στον οικισμό του εργοστασίου στη Λάρυμνα, ενάντια στις εγκληματικές προθέσεις της κυβέρνησης να «παγώσει» την παραγωγική δραστηριότητα από 1η Αυγούστου. Θέμα της σύσκεψης είναι «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμία έξωση από τους οικισμούς, καμία παραπέρα μείωση των αποδοχών», και ήδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής τα Σωματεία Εργαζομένων από όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ στο κάλεσμά τους ανταποκρίνονται κι άλλοι φορείς.

«Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από όλα τα εργοτάξια, εργαζόμενοι στις εργολαβίες, μικροεργολάβοι έργου, αυτοκινητιστές, εργαζόμενοι στις αμμοβολές, μαγαζιά, καταστήματα, προμηθευτές, όλοι μαζί θα δώσουμε απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία και τονίζουν ότι «στη σύσκεψη θα αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα, τόσο για να μην εφαρμοστεί αυτή η εγκληματική απόφαση όσο και το πώς θα απαντήσουμε ενιαία και δυναμικά σε περίπτωση αδιαλλαξίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Καλούμε σωματεία, εργαζόμενους, φορείς και τους κατοίκους σε καθολική συμμετοχή».

Για τη συμμετοχή του στη σύσκεψη της 21ης Ιούλη ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα σωματεία και στους εργαζόμενους της Φθιώτιδας. Επίσης, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας σημειώνει ότι «θα είμαστε εκεί, όπως 29 μήνες στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ».

Σε συγκέντρωση ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία καλεί η Κοινότητα Λάρυμνας αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ