Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Αντζελες των ΗΠΑ

Την αλληλεγγύη του στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Αντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστή Cliff Smith, ενάντια στις επιθέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονται από την Αμερικανική Συνομοσπονδία AFL-CIO, μέλος της ITUC, βρώμικο όργανο του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των συνδικάτων, εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Τελευταίο περιστατικό των απαράδεκτων απαγορεύσεων σε βάρος του Συνδικάτου είναι το έγγραφο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Κατασκευές των ΗΠΑ προς τον Cliff Smith που του απαγορεύει τη διεθνιστική δράση και απαιτεί να αποχωρήσει από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στην οποία είναι μέλος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου μαζικά να καταδικάσουν τις απαράδεκτες επιθέσεις και απαγορεύσεις της ITUC εναντίον της δράσης των αγωνιστών συνδικαλιστών στις ΗΠΑ.

Με επιστολή του προς το Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Αντζελες και τον Cliff Smith εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κατηγορείται από την παραπάνω Ομοσπονδία εντελώς αβάσιμα ότι έκανε χρήση πόρων του σωματείου για συμμετοχή του σε διεθνείς συναντήσεις συνδικάτων και εργαζομένων όπως το πρόσφατο συνέδριο της ΠΣΟ στην Ιταλία. «Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όλα τα μέλη του Συνδικάτου Roofers Local 36, ότι ο Cliff Smith συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο της ΠΣΟ πληρώνοντας τα εισιτήρια και τα έξοδά του από την ίδια του την τσέπη. Οπως το ίδιο έκαναν και πολλά ακόμη συνδικάτα και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο που δεν είναι καριερίστες συνδικαλιστές, με μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων ή εξαγορασμένοι μηχανισμοί στην υπηρεσία των εργοδοτών», αναφέρει στην επιστολή του το ΠΑΜΕ. Και τονίζει ότι πρόκειται για «συνδικάτα που αγωνίζονται, που συναντήθηκαν γιατί αγωνιούν για τη ζωή και την κατάσταση των εργαζομένων, συζήτησαν και αποφάσισαν δημοκρατικά για σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. Αντίστοιχες δράσεις γίνονται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους και συνδικάτα σε όλο τον κόσμο».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει επίσης ότι ο Cliff Smith «με πίστη υπηρετεί τις αξίες του εργατικού κινήματος, της αλληλεγγύης, του αγώνα και της διεκδίκησης, ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Είναι παράδειγμα για εμάς οι αγώνες και οι θέσεις του ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία στις ΗΠΑ, η δράση του ενάντια στον πόλεμο, για ειρήνη των λαών, για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δράση για την οποία έχει συλληφθεί, διωχθεί, δέχεται λασπολογίες και συκοφάντηση, αλλά παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγώνων στην πόλη και τη χώρα του». Θυμίζει ότι μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Cliff Smith μετέφερε τη φωνή του συνδικάτου του και τον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ ενάντια στον ρατσισμό σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «οι απειλές και οι εκβιασμοί, η λάσπη και οι συκοφαντίες εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών στόχο έχουν το χτύπημα των εργαζομένων, την απονέκρωση των συνδικάτων και τη μετατροπή τους σε κλειστές λέσχες για λίγους και εκλεκτούς και όχι μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης.

Τέτοιες "λέσχες", χωρίς δημοκρατία, χωρίς σεβασμό στην άλλη άποψη μπορούν εύκολα να βάλουν επιπλέον περιορισμούς. Αν σήμερα απαιτούν τον αποκλεισμό όσων δεν συμφωνούν με αυτούς που έχουν την εξουσία, αύριο μπορούν να ζητάνε τον αποκλεισμό όσων δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα ή δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Τέτοιες πρακτικές, που συνέβαιναν στο παρελθόν, πάντοτε διασπούσαν τους εργαζόμενους και στήριζαν την εκμετάλλευση των πλέον αδυνάτων, των μεταναστών, των μειονοτήτων.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πιστό στις αρχές της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης των εργαζομένων όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος ή φύλου, συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, συναντιέται και συνεργάζεται με συνδικάτα και συνδικαλιστές διαφόρων χωρών, παρά τις διαφορές ή και διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Ακολουθούμε τον δρόμο για κοινή δράση των εργαζομένων απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, ρατσισμό, πολέμους».

Αντίστοιχο μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν επίσης η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδικάτα από όλο τον κόσμο στη Σύσκεψη(2022-06-07 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις και συζήτηση στους χώρους δουλειάς η μέρα δράσης(2020-07-08 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας(2019-01-29 00:00:00.0)
Συνάντηση με Αμερικανούς συνδικαλιστές(2017-11-17 00:00:00.0)
Στο πλευρό των ιμπεριαλιστών για άλλη μια φορά(2011-03-25 00:00:00.0)
Δύο συνδικάτα - Δύο διαφορετικά συνέδρια(2011-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ