Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύουν τον άξονα με το κράτος - δολοφόνο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. Παραπέρα, επανέλαβε τη «σταθερή βούληση» της ελληνικής κυβέρνησης για «περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και διεύρυνση της συνεργασίας με το Ισραήλ».

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, προχτές πραγματοποιήθηκε η διμερής αεροπορική άσκηση «Frizis Damas 2022» στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2022» μεταξύ των δύο χωρών. Διεξήχθησαν αποστολές αέρος - αέρος και προσβολές επίγειων στόχων εντός του FIR Τελ Αβίβ (στο εύρος του οποίου η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει τη Γάζα), ενώ πραγματοποιήθηκε και εναέριος ανεφοδιασμός εντός του FIR Λευκωσίας από αεροσκάφος της ισραηλινής ΠΑ.

Στο μεταξύ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κ. Φλώρος, στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της «Lockheed Martin» στο Ντάλας του Τέξας, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει εκδηλώσει «ενδιαφέρον» για την απόκτηση 20+20 τέτοιων μαχητικών, προκειμένου η ντόπια αστική τάξη να παίξει από καλύτερες θέσεις τον ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα στην Ανατ. Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή. Αλλωστε ο ίδιος ο Κ. Φλώρος διέχεε από το Τέξας ότι «με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην ελίτ της 5ης γενιάς μαχητικών, η προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας είναι εγγυημένη» - με το περιεχόμενο βέβαια που οι ιμπεριαλιστές δίνουν στις έννοιες αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ