Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Με καθολική συμμετοχή η στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις

Συνεχίζουν με νέες στάσεις εργασίας. Νέες κινητοποιήσεις και στον ΟΑΣΘ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Μαλαματίνα», με την πρώτη τρίωρη στάση εργασίας, χτες Τρίτη, να σημειώνει καθολική συμμετοχή.

Οπως αναφέρει το Σωματείο απευθυνόμενο στην εργοδοσία, η κήρυξη των στάσεων εργασίας γίνεται «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άδικες, αναιτιολόγητες και εκβιαστικές απολύσεις των πέντε εργαζομένων συναδέλφων μελών του Σωματείου μας, τις οποίες δεσμευτήκατε ότι θα ανακαλέσετε και εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν προχωρήσατε στην υλοποίηση της απόφασης, απεναντίας προσλαμβάνετε εργαζόμενους για τις ίδιες θέσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσετε "απεργοσπαστικούς μηχανισμούς" αλλά και κλίμα εκβιασμού».

Από την πλευρά της, η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στους εργαζόμενους, αφού οι σχεδιασμοί για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας στο 50% των εργαζομένων απέτυχαν. Παράλληλα, προχώρησε στη μονομερή κατάργηση επιδομάτων που ορίζονταν από την επιχειρησιακή σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 10 π.μ. έως και τη 1 το μεσημέρι για σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιούλη.

Στάση εργασίας σήμερα και στον ΟΑΣΘ

Με 6ωρη στάση εργασίας συνεχίζουν σήμερα Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως και τις 4 μ.μ., τον αγώνα τους και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μετά και την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, με καθολική συμμετοχή, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών μέσω της περικοπής νομοθετημένων επιδομάτων κ.λπ.

Το Συνδικάτο έχει επίσης αποφασίσει να προχωρήσει την Παρασκευή 22 Ιούλη σε 24ωρη απεργία, ενώ στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, στις 9 π.μ. στο ΕΚΘ οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή της συνεχίζει να «κουνάει» το δάχτυλο στους εργαζόμενους με δηλώσεις πως οι ίδιοι και οι κινητοποιήσεις τους «ταλαιπωρούν τους επιβάτες», παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος πρόβαλαν μέσα στο πλαίσιό τους αιτήματα για τη συγκοινωνία όπως:

Επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία όσων παροπλισμένων ιδιόκτητων λεωφορείων του ΟΑΣΘ είναι επισκευάσιμα. Αμεση επισκευή των κλιματιστικών που δεν λειτουργούν, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (και όχι εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή «ενοικιαζόμενων») και ιδιαίτερα στις κρίσιμες ειδικότητες των οδηγών και τεχνιτών. Νέο συγκοινωνιακό χάρτη για την καλύτερη εξυπηρέτηση περιοχών που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές. Ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων που τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετούν τις κοντινές παραλίες. Μείωση του εισιτηρίου στο μισό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ