Σάββατο 23 Ιούλη 2022 - Κυριακή 24 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταγγέλλει απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Καισαριανής για το Σκοπευτήριο

Την επιλογή του δημάρχου Καισαριανής να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στην οποία προεδρεύει, θέμα χρηματοδότησης από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», δηλαδή από το γερμανικό κράτος, για την προμήθεια εξοπλισμού για την... προστασία του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής(!), καταγγέλλει με αγανάκτηση η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «αποφάσισαν δε, έχοντας την πλειοψηφία, να συνεργαστούν με αυτό το γερμανικής "έμπνευσης και κοπής" ίδρυμα μολύνοντας την Ιστορία και τα ματωμένα από το αίμα κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της Αντίστασης και της λευτεριάς χώματα, για 67.000 ευρώ γερμανικό χρήμα. Τόσο αποτιμά το έγκλημα της δολοφονίας των 200 κομμουνιστών από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944, όπως και τους εκατοντάδες ακόμα κομμουνιστές, αγωνιστές, πατριώτες που εκτελέστηκαν την περίοδο της Κατοχής».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θυμίζει ότι το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» ιδρύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με τη συμφωνία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, με σκοπό την αναθεώρηση και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας ώστε να περάσουν στη λήθη τα ναζιστικά εγκλήματα, ενώ ως στόχο έχει να υπονομεύσει τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων αλλά και να ξεχαστούν οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν τις διεκδικούν.

Καταγγέλλει την προκλητική αυτή απόφαση του δημάρχου Καισαριανής, απαιτεί από τον δήμαρχο να μην προχωρήσει στην υλοποίησή της και από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην την εγκρίνει. Καλεί τον λαό να δυναμώσει τον «αγώνα διεκδίκησης από την ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει για τα ναζιστικά εγκλήματα και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στη χώρα μας την περίοδο της Κατοχής», απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, «επιτέλους, να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις που αποφασίστηκαν σε διεθνείς συσκέψεις (Παρίσι - Λονδίνο) με συγκεκριμένες ενέργειες και προσφυγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ