Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Με απεργία απαντάνε οι εργαζόμενοι στις απολύσεις και στο σταμάτημα της λειτουργίας της

Κατεβαίνουν στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιούλη. Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα

Αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστασιακό σωματείο της Λάρυμνας πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα, όπου αποφασίστηκε να απαντήσουν την Παρασκευή 29 Ιούλη με 24ωρη απεργία όλων των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 25 Ιούλη η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ προχώρησε στην κοινοποίηση των απολύσεων του συνόλου των εργαζομένων, μετά την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Παράλληλα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης ορισμένου χρόνου, ενώ με ευθύνη των Σωματείων διενεργείται έλεγχος για την ορθή καταβολή των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και ως πρώτο βήμα αποφάσισαν να είναι η απεργία την πρώτη μέρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα δουλεύουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αφού μετά την απόλυσή τους από τη ΛΑΡΚΟ η ειδική διαχείριση θα τους προσλάβει ως συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • ΛΑΡΚΟ ενιαία και σε λειτουργία.
  • Το πρόγραμμα συντήρησης των παραγωγικών μονάδων να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να ορίζει σαφώς τον χρόνο έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Καμία δυσμενή μισθολογική μεταβολή στους εργαζόμενους.
  • Καμία έξωση από τους οικισμούς.

Από εξόρμηση στα διόδια την περασμένη Παρασκευή
Από εξόρμηση στα διόδια την περασμένη Παρασκευή
Ο αγώνας των εργαζομένων μετά τη νέα Γενική Συνέλευση συνεχίζεται, μαζί με τους κατοίκους και τον λαό της περιοχής, παλεύοντας να μη σταματήσει η ΛΑΡΚΟ, κανένας έξω από τη δουλειά και τα σπίτια, για να μην μαραζώσει ο τόπος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα μεγάλη σύσκεψη σωματείων και φορέων, όπου αποφασίστηκε η κάθοδος στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή και μια σειρά πολύμορφων πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό, στα διόδια της Θήβας βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας μαζί με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τις απολύσεις των εργαζομένων, το ξεσπίτωμα και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών.

Αλληλεγγύη από το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, μέσω μηνύματος που έστειλε στο ΠΑΜΕ.

Στο μήνυμά του το ΕΚ Μασσαλίας αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο UD CGT 13, Μασσαλίας, εξ ονόματος των 32.000 μελών του στην περιοχή Bouches du Rhone, εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στους Ελληνες εργαζόμενους της LARCO, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου τους, που θα αφήσει περισσότερες από 200 οικογένειες άνεργες και χωρίς στέγη.

Αυτό που βιώνουν οι Ελληνες εργαζόμενοι της LARCO είναι πανομοιότυπο με αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Οι επιθέσεις είναι οι ίδιες παντού στον κόσμο, στην Ευρώπη, στη Γαλλία!

Σε αυτό το πλαίσιο, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να ενισχύσουμε τον διεθνή συνδικαλισμό μας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τους ταξικούς μας εχθρούς, να απωθήσουμε τα σχέδιά τους και να επιβάλουμε άλλες επιλογές για την κοινωνική πρόοδο!

Ολα τα μέσα παραγωγής πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των αναγκών αυτών που τα χρησιμοποιούν και των εργαζομένων και όχι για την ικανοποίηση των ορέξεων μιας μειοψηφίας.

"Για να μην σβήσει μια για πάντα η καμινάδα της LARCO", το ΕΚ Μασσαλίας UD CGT 13 υποστηρίζει πλήρως το κάλεσμα των Συνδικάτων για διαδήλωση στις 29 Ιουλίου στην Αθήνα.

Ας συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες!

Το ΕΚ Μασσαλίας -CGT Bouches du Rhone- εκφράζει την αταλάντευτη διεθνιστική αλληλεγγύη του προς τους Ελληνες εργαζόμενους στις μεταλλευτικές και μεταλλουργικές βιομηχανίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν σήμερα με νέα απεργία τον δίκαιο αγώνα(2020-05-21 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΕΚ Μασσαλίας στο συλλαλητήριο(2019-11-29 00:00:00.0)
Εντάσσεται στην ΠΣΟ με απόφαση συνεδρίου(2019-06-15 00:00:00.0)
Επίσκεψη αντιπροσωπείας Γάλλων συνδικαλιστών(2018-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ