Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο ενάντια στα «πρωτόκολλα» της επιχειρηματικής λειτουργίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά, αύριο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την παρουσία στελεχών του ΟΔΙΠΥ ΑΕ στο νοσοκομείο, καθώς, όπως σημειώνει, «με αφορμή τον "έλεγχο" των νοσηλευτικών πρωτοκόλλων, υλικών και φαρμάκων, βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε εργαζόμενους και προϊστάμενους νοσηλευτικών τμημάτων με απαξιωτικό τρόπο, επιδιώκοντας την υποβάθμιση της δουλειάς μας και ουσιαστικά τη μετακύλιση των ευθυνών για τα διαχρονικά προβλήματα του νοσοκομείου στους μαχόμενους υγειονομικούς που σηκώνουν δυόμισι χρόνια τώρα το βάρος της πανδημίας, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος»!

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «αυτοί που άφησαν τα νοσοκομεία να καταρρέουν κάτω από το βάρος της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, αυτοί που άφησαν τους υγειονομικούς χωρίς όπλα, απροστάτευτους, να εφαρμόσουν αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα, μας κουνάνε το δάχτυλο της "αξιολόγησης"! Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεσκεπάστηκαν οι αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση, η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και οι διευθύνσεις της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας περί δημιουργίας "safe hospital". Κατάλαβαν πολύ καλά πλέον οι εργαζόμενοι τον σκοπό του ΟΔΙΠΥ ΑΕ που είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών όχι με βάση τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων, αλλά με κριτήριο τη μείωση του κόστους στο πλαίσιο ενός ιδιωτικοποιημένου "νέου ΕΣΥ"».

Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν το κλίμα τρομοκρατίας, να μη δεχτούν την υποβάθμιση της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς τους, να εναντιωθούν στη λογική του νοσοκομείου - επιχείρηση. Και στον αντίποδα να παλέψουν για ένα πραγματικά ασφαλές νοσοκομείο, με επαρκές αριθμητικά, μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίζονται επιπλέον βάρδιες σε περίπτωση ανάγκης, με ασφαλείς και επαρκείς χώρους, με επαρκές, εκπαιδευμένο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων(2021-09-29 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών(2020-12-30 00:00:00.0)
Αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς, ενώ δίνονται... «μη ιατρικές» μάσκες σε ΜΕΘ!(2020-12-18 00:00:00.0)
Δυνατό μήνυμα από υγειονομικούς, συνδικάτα και φορείς για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας(2020-11-13 00:00:00.0)
Κι άλλο θετικό κρούσμα στη ΜΕΘ(2020-09-12 00:00:00.0)
Τραγικές οι ελλείψεις και την επόμενη μέρα(2020-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ