Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΡΙΚΑΛΑ
Μήνυμα αλληλεγγύης στον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών

Από τη χτεσινή συμβολική παρέμβαση στο Νοσοκομείο της πόλης
Από τη χτεσινή συμβολική παρέμβαση στο Νοσοκομείο της πόλης
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος και νικητής, αλλά και σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, έστειλαν με μια συμβολική μουσική δράση που οργάνωσαν χτες στο προαύλιο του νοσοκομείου η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών.

Μέσα από τις μελωδίες προς τους υγειονομικούς και τους ασθενείς, οι μουσικοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Είμαστε δίπλα σας έτσι κι αλλιώς ηθικά, τώρα είμαστε δίπλα σας και με την τέχνη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο».

Ο δε Σύλλογος Γυναικών παρέδωσε ζωγραφιές από παιδιά των μελών του, καλώντας τους υγειονομικούς να στολίσουν με αυτές το Παιδιατρικό Τμήμα και τα ταμπλό των κλινικών.

Ταυτόχρονα, τα σωματεία και οι φορείς μοίρασαν την κοινή ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Οι τυμπανοκρουσίες για την άφιξη του εμβολίου στη χώρα μας δεν μπορούν να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας. Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό το Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, συνεχίζει τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ενώ οι ελλείψεις π.χ σε αντιδραστήρια και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα μεγαλώσουν, φέρνει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, κατά 572 εκατ. ευρώ. Απέναντι στην πολιτική αυτή συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα, την αλληλεγγύη μας για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα Μέσα Μεταφοράς, και ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ