Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ευχολόγια και εμπορευματοποίηση κόντρα στις ελλείψεις και ανάγκες

Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test και στεγάζει εμβολιαστικά ιατρεία, επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπου με ευχολόγια επιχείρησε να προσπεράσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις μεγάλες ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αναδεικνύονται ακόμα μεγαλύτερες, τώρα που καλείται να σηκώσει βάρος των ελέγχων και των εμβολιασμών για τον κορονοιό.

Στη δήλωσή του στο ΚΥ, ο Κ. Μητσοτάκης επανέφερε στο προσκήνιο την «ατομική ευθύνη», επιμένοντας ότι «το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας». Κάλεσε, εξάλλου, τους πολίτες να σπεύσουν να υποβληθούν σε rapid test, υποστηρίζοντας ότι «είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες».

Την ίδια ώρα, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν εκμεταλλεύτηκε στο παραμικρό το διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, για να ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη - τα στελέχη της οποίας «και αυτά έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες», όπως ο ίδιος είπε - παρέπεμψε σε «ένα πολύ τολμηρό σχέδιο ενίσχυσής της τον επόμενο χρόνο», το οποίο σχέδιο βέβαια έχει στον πυρήνα του Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα και παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενίσχυση δηλαδή της πολιτικής που αφήνει αθωράκιστη την υγεία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ