Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Αναβολή σε εμβολιασμό υγειονομικών

Εμπλοκή στον προγραμματισμένο εμβολιασμό σημειώθηκε χτες για τμήμα των υγειονομικών του Νοσοκομείου «Σωτηρία», λόγω «έλλειψης εμβολίων», με την κυβέρνηση να προσπαθεί μετά τις αντιδράσεις να υποβαθμίσει το θέμα.

Οπως καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων στο «Σωτηρία»,«προ εκπλήξεως βρέθηκαν μια σειρά συνάδελφοί μας στο νοσοκομείο, όταν ενημερώθηκαν το πρωί της Τρίτης 29/12 ότι ο προγραμματισμένος εμβολιασμός αναβάλλεται επ' αόριστον, τη στιγμή που οχήματα επισήμων κατέφθαναν στο νοσοκομείο». Προσθέτει ακόμα ότι «οι συνάδελφοι που πήγαν να εμβολιαστούν σήμερα διαπίστωσαν ότι ο διοικητής έδωσε εντολή εμβόλια στο χώρο του προσωπικού να μεταφερθούν σε αυτόν των επισήμων γιατί τα εκεί εμβόλια είχαν τελειώσει, διακόπτοντας τον εμβολιασμό των υγειονομικών».

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός τους. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 195 υγειονομικοί, ενώ πάνω από 1.000 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, οι λιγοστές δόσεις εμβολίων τελείωσαν από την τρίτη κιόλας μέρα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε στους εργαζόμενους «με μισόλογα και αόριστες υποσχέσεις, στην αρχή μίλησε για επ΄αόριστον αναβολή, στη συνέχεια ότι θα έρθουν 200 δόσεις την Πέμπτη». Αργά το απόγευμα, σε δήλωσή του ο διοικητής του «Σωτηρία» ισχυρίστηκε ότι αιτία του προβλήματος ήταν η «αστοχία στον προγραμματισμό», ενώ ο γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι «το θέμα αντιμετωπίστηκε με νέο εφοδιασμό» και από σήμερα ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί κανονικά. Τα περί «προβλήματος προγραμματισμού» επανέλαβε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, κατά τη χτεσινή επίσημη ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ