Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νέα κινητοποίηση σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι υγειονομικοί, σωματεία και φορείς της πόλης, ενάντια στη συνεχιζόμενη αναστολή των χειρουργείων και στη μετατροπή του νοσοκομείου σε «μίας νόσου». Ταυτόχρονα αναδεικνύουν μια σειρά από διεκδικήσεις για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με ανακοίνωσή της η τοπική Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας τονίζει ότι οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων έχουν οδηγήσει σε αναδίπλωση τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, η οποία πλέον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η απόφασή της για την αναστολή των χειρουργείων και τη μεταφορά των τμημάτων Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό.

Η Ενωση Ιατρών καλεί τους υγειονομικούς να μην επαναπαυτούν, αντίθετα να πάρουν ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά μέρος στις επόμενες κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας πως συνολικά ο αγώνας για την υγεία και τη ζωή του λαού δεν σταματά, αφού παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ΜΕΘ, Μέσα Ατομικής Προστασίας και εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, καλεί τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης να βρεθούν στο πλευρό τους, να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν.

Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Ιατρών του ΕΣΥ και Ειδικευμένων του Πανεπιστημιακού, ο Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ