Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα και μέσα προστασίας

Την απουσία μέτρων προστασίας «στις υπηρεσίες του δήμου, στα πόστα, στους χώρους όπου εργαζόμαστε» καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στο δήμο Αθήνας και απαιτεί την άμεση λήψη τους.

«Στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (...) είδη ατομικής υγιεινής (...) είτε παρέχονται με το σταγονόμετρο είτε απλά δεν υπάρχουν», σημειώνει. «Η διοίκηση Μπακογιάννη, προσηλωμένη στις κατευθυντήριες γραμμές και επιλογές όλων των αστικών κυβερνήσεων, του κεφαλαίου (...) εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο την πολιτική που βλέπει ως κόστος τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και ως όφελος ό,τι συμφέρει τους εργολάβους».

Και επισημαίνει: «Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η άθλια κατάσταση στο κτίριο του αμαξοστασίου, όπως και στο πόστο οδοκαθαρισμού της 2ης Κοινότητας, εκεί που οι εργάτες "έφαγαν πόρτα" και βρίσκονται μονίμως έξω, να περιμένουν στο κρύο και την υγρασία για να "παρκάρει" μέσα μηχάνημα της υπηρεσίας! Αλλά και στην 6η Κοινότητα, με το πόστο να βρίσκεται σε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας! Ελεος! Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πολλά παραδείγματα για την αντιμετώπιση που έχουν οι "αφανείς ήρωες", κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, όπως αντίστοιχα για τα εκατομμύρια που πηγαίνουν σε εργολάβους, μαζί με μια σειρά από αρμοδιότητες κρίσιμων υπηρεσιών, πράγμα το οποίο αντικειμενικά ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοιες αρμοδιότητες και καθήκοντα θα κόστιζαν πολύ λιγότερο αν ο δήμος διεκδικούσε μόνιμο προσωπικό».

Η Σωματειακή Επιτροπή απαιτεί: Ενημέρωση για τα κρούσματα στο δήμο Αθηναίων και για τη διαδικασία που ακολουθείται. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή, και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για Covid-19. Παρουσία γιατρού Εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης για τις ανάγκες των εργαζομένων. Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ