Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγονος ο διαγωνισμός για τον Σκαραμαγκά

Αγονος χαρακτηρίστηκε τελικά χτες το απόγευμα από τη συνέλευση των πιστωτών ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη σύγκληση της οποίας προσκάλεσε ο ειδικός διαχειριστής των ναυπηγείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταπώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έγινε στις 11 Δεκέμβρη. Είχε πλειοδοτήσει καταθέτοντας προσφορά ύψους 15,1 εκατ. η εταιρεία «Pyletech Shipyards», του ομίλου «North Star» του εφοπλιστή Πριόβολου, με έδρα την Ελβετία, η οποία έχει συνάψει συμφωνίες με το μονοπωλιακό μεγαθήριο MSC («Mediterranean Shipping Company») ιταλικών συμφερόντων, που αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο μετά τη «Maersk» και τον γερμανικό όμιλο «Bloohm & Voss» (Β&V) που ειδικεύεται στη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων.

Η δεύτερη προσφορά που κατατέθηκε ήταν από τον γνωστό ενδιαφερόμενο έως τώρα, τον όμιλο αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ, ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι η ΟΝΕΧ έχει ήδη παραλάβει τα Ναυπηγεία Σύρου και ολοκληρώνεται η μεταβίβαση σε αυτήν των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ έχει πάρει γι' αυτές τις «επενδύσεις» το «πράσινο φως» της αναπτυξιακής τράπεζας επενδύσεων των ΗΠΑ (DFC).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ