Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κινητικότητα και ενδοαστικές ζυμώσεις ενόψει εκλογών

TΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέα περίοδος έντονων ανακατατάξεων και ενδοαστικών ζυμώσεων έχει ξεκινήσει για τα καλά στο Ισραήλ, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 23/3/2021.

Το δεξιό «Γαλανόλευκο Μπλοκ» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Αμυνας, Μπένι Γκαντς, ανακοίνωσε χτες ότι δύο από τους βουλευτές του κόμματος, ο Ασάφ Ζαμίφ και η Μίκι Χαΐμοβιτς, δεν θα είναι στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του στις επικείμενες εκλογές. Αλλα στελέχη φέρονται να έχουν δώσει διορία μερικών ημερών ή εβδομάδων στον Γκαντς προκειμένου να αποφασίσει αν θα διατηρήσει και θα ηγηθεί του «Μπλοκ» το Μάρτη, άν θα αποσυρθεί ή αν το σχήμα θα διαλυθεί, καθώς δημοσκοπικά καταρρέει και εμφανίζεται να μην εκλέγει ούτε 5 βουλευτές (από τους 33 που εξέλεξε στις 2/3/2020).

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, Νο 2 στην ηγεσία του «Γαλανόλευκου Μπλοκ», αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα με το ίδιο σχήμα σε περίπτωση που αυτό εξακολουθεί να έχει για αρχηγό τον Μπένι Γκαντς.

  • Στη Γάζα, πάντως, χτες εκατοντάδες ένοπλοι της «Χαμάς» και συνεργαζόμενων με αυτήν οργανώσεων πραγματοποίησαν ευρείας έκτασης στρατιωτική άσκηση με χρήση ρουκετών και τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δείχνοντας ετοιμότητα σε περίπτωση νέας όξυνσης της ισραηλινής στρατιωτικής δράσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ