Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κυριακή (10/3)
  • Στη γυναίκα πρόσφυγα αφιερώνεται η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (8.30μμ). Θα παρουσιαστούν τα έργα του «Λειτουργία του Ορφέα», τραγούδια από τους «Μετανάστες» κ.ά., από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τις χορωδίες «Αρης» Λεμεσού και ΔΕΗ, με σολίστες τους: Κώστα Μακεδόνα, Βασιλική Λαβίνα, Σοφία Μιχαηλίδου, τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη και τη σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, τον πιανίστα Δημήτρη Παπαθεοδώρου και τον φλαουτίστα Marc Grauwels. Αφηγητής είναι ο Κώστας Καζάκος.
  • Οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» (Χρίστος Τσιαμούλης, Νίκος Γράψας, Πέτρος Ταμπούρης, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης) ενωμένες και πάλι συναντιούνται για λίγα τετραήμερα (Πέμπτη έως Κυριακή, 10μ.μ.) στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, τηλ.0103255359).
Δευτέρα (11/3)
  • Εκδήλωση προς τιμήν του συμπατριώτη τους δημοσιογράφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκου Καραντινού διοργανώνει (7.30μμ) ο Σύλλογος Φαρακλάδων Η «Εύγερος» Κεφαλονιάς, στην αίθουσα «Γεωργ. Καράντζα» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη. Θ' ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας και κειμένων από την Εθνική Αντίσταση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου «Εύγερος» (Δεληγιώργη 24, 2ος όρ., στάση Μετρό «Μεταξουργείο»). Η έκθεση λειτουργεί 12 με 19 του Μάρτη. Ελεύθερη είσοδος.
  • Εκθεση γλυπτικής του Πέτρου Τσούση εγκαινιάζεται (7μμ) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Οπως γράφει ο ζωγράφος Θ. Μακρής «... σμιλεύοντας με εμμονή τις δυνατές, λιτές και καλά δομημένες φόρμες του, σεβόμενος παράλληλα τις αντιστάσεις του υλικού του, περνάει πάντοτε το ιδιότυπο προσωπικό του στοιχείο...».
  • Στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» παρουσιάζεται «Ο γάμος» του Γιώργου Χειμωνά. Εργα για φλάουτο ερμηνεύει η Κατερίνα Τσεντς.
Τρίτη (12/3)
  • Εγκαινιάζεται στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), έκθεση έργων του Σπύρου Βερύκιου. Μνήμες και εικόνες που τρεμοσβήνουν στην άσφαλτο και τα νέον των διαφημίσεων, αποκρυσταλλώνονται σε ηλεκτρικά χρώματα και ζωηρές συνθέσεις.
  • «Ο ήχος της σκουριάς» ονομάζεται η έκθεση έργων του Γιάννη Μιχαηλίδη, που εγκαινιάζεται (7μμ) στην γκαλερί «νέες μορφές» (Βαλαωρίτου 9).
Τετάρτη (13/3)
  • Ξεκινούν οι σεμιναριακές διαλέξεις που διοργανώνει το Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου, Πλάκα). Στις 5.30μμ ο Μ. Στεφανίδης θα μιλήσει με θέμα: «Από τα Φαγιούμ στην εικονογραφία των Παλαιολόγων».
  • Το «Μεγάλο Ερωτικό» του Μ. Χατζιδάκι παρουσιάζουν (10.30μμ) οι: Ανδρονίκου Ευαγγελία, Παναγιώτης Σταθόπουλος, στο «ΜΑΚΑΡΙ» (Ζ. Πηγής 125, Εξάρχεια). Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Ροδόπουλος.
Πέμπτη (14/3)
  • Εγκαινιάζεται (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7), έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Βεντίκου.
  • Στο νέο Θέατρο «Αργώ», μπορείτε να δείτε το έργο «Καληνύχτα μητέρα» της Μάρσα Νόρμαν, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και την Αιμιλία Υψηλάντη. Το «Καληνύχτα Μητέρα» είναι η ιστορία μιας μητέρας και της κόρης της, λίγο πριν η τελευταία αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για την πρώτη θεατρική σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, ενώ τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Κικής Πίττα.
Παρασκευή (15/3)
  • Ο Γιώργος Νταλάρας επιστρέφει στη σκηνή του «Ζυγού» (Κυδαθηναίων 22), για 25 παραστάσεις. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει έχει τίτλο «Ολα αυτά τα χρόνια» και περιλαμβάνει μια διαδρομή σε τραγούδια - σταθμούς από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα. Μαζί του οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου και Αννα Μπουρμά.
  • Εως και την Κυριακή στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης), ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «ΚΑΨΙΜΙ».

Γιάννης Μαρκόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα
Γιάννης Μαρκόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα

Σάββατο (16/3)
  • Η καινούρια δουλιά της Σπυριδούλας Πολίτη φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι μελάνια, ακουαρέλες, κάρβουνο και μεταλλικό χρυσό χρώμα.

Ο Γ. Νταλάρας στο «Ζυγό» για 25 παραστάσεις
Ο Γ. Νταλάρας στο «Ζυγό» για 25 παραστάσεις

Εργο του Π. Τσούση
Εργο του Π. Τσούση

«Καληνύχτα μητέρα» στο νέο θέατρο «Αργώ»
«Καληνύχτα μητέρα» στο νέο θέατρο «Αργώ»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ