Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κενό γράμμα» το απόρρητο των επικοινωνιών

Στην αποκάλυψη ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα κυβερνοεπίθεσης προέβη η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σπεύδοντας ωστόσο να αναπαραγάγει το κυβερνητικό άλλοθι ότι πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, δικαιολογία πίσω απ' την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να μετριάσει τις ευθύνες της για την ύπαρξη και παραπέρα τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων περιστατικών και την εξεύρεση των υπαιτίων.

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Ιούλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του μέσω Predator.

«Είναι ένα ζήτημα που, δυστυχώς, απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και δεν θα το έλεγα εδώ αν δεν είχα πέσει και η ίδια θύμα μιας τέτοιας διαδικασίας. Τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκα e-mail από τον επικεφαλής Ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αίτημα συνάντησης. Εστειλα τον βοηθό μου γιατί νόμιζα πως πρόκειται για μια συνηθισμένη δουλειά. Ζήτησε και επέμενε να με δει λέγοντας πως έχω πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και δεν είχε άλλη δυνατότητα για να μιλήσει με τον βοηθό μου», δήλωσε η Μ. Σπυράκη στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως ενημερώθηκε πως η επίθεση είχε γίνει από «κρατική οντότητα, τρίτης χώρας (...) Η σκόνη δεν σηκώθηκε γιατί απλώς αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρά μέτρα αλλά ένα ζήτημα που συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο που εκεί είμαι και το ξέρω. Μπορώ να σας πω ότι συνέβη σε μένα και, σας βεβαιώνω γι' αυτό, συμβαίνει σε πολλούς συναδέλφους (...) Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση».

Με επίκεντρο αυτό το ζήτημα πάντως συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, μακριά ωστόσο απ' την ουσία της υπόθεσης που έγκειται στο διάτρητο θεσμικό πλαίσιο και στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και αποτελούν τη βάση υποκλοπών και παρακολουθήσεων. Είναι αυτό το πλαίσιο που αξιοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εξακολουθεί να μη δίνει απαντήσεις για όλες τις υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί, ανάμεσά τους και οι συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, οι οποίες φυσικά αποδεικνύουν πως το απόρρητο των επικοινωνιών παραμένει «κενό γράμμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...Υδρα (2023-11-18 00:00:00.0)
«Ασπίδα» ενάντια σε κυβερνοεπιθέσεις ετοιμάζει ο Μακρόν (2021-07-23 00:00:00.0)
Οι εντεινόμενες κυβερνοεπιθέσεις στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μπάιντεν - Πούτιν (2021-07-13 00:00:00.0)
Αναπάντητες (2020-10-20 00:00:00.0)
Νόμος παρακολούθησης πολιτών (2013-08-23 00:00:00.0)
Μοιράστηκαν αρμοδιότητες (2003-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ