Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Νέα παράταση στη διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών

Δεύτερη παράταση δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ.

Οι προσφορές για τον ΟΛΑ επρόκειτο να κατατεθούν αρχικά στις 29/7, αλλά θα υποβληθούν μετά την ΔΕΘ προς το τέλος του μήνα, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παράταση δόθηκε αφού το ζήτησε ένας από τους 4 υποψήφιους του διαγωνισμού.

Επικρατέστεροι θεωρούνται από τη μια πλευρά ο όμιλος Κοπελούζου με την «Goldair» (η εταιρεία «Bollore» έχει αποχωρήσει) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την αμερικανική «Black Summit». Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ακόμη και ο ΟΛΘ και η αμερικανική «Quintana Infrastructure & Development». Για την τελευταία το ενδιαφέρον φέρεται να έχει ατονήσει, ενώ για τον ΟΛΘ θεωρείται απίθανο να διεκδικήσει το λιμάνι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ελληνοαμερικανικό παράγοντα και τις μεταξύ τους συμφωνίες. Εκτός από την «Black Summit», ενδιαφέρον δείχνει και η «Goldair» που ελέγχεται από την οικογένεια του Κ. Καλλίνικου και συνεργάζεται με τον όμιλο Κοπελούζου. Ο τελευταίος εμπλέκεται και στην κατασκευή του FSRU Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καταστεί ο μεγαλύτερος πελάτης του ΟΛΑ, αφού θα διακινεί ετησίως 6,5 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τερματικός σταθμός LNG της Gastrade - στον οποίο μετέχει και ο όμιλος Κοπελούζου με 20% - θα καταστεί ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού, αφού θα διακινεί ετησίως 6,5 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, η Gastrade έχει καταθέσει στη ΡΑΕ αίτηση για χορήγηση άδειας για μια νέα πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου που θα αναπτυχθεί στο Θρακικό Πέλαγος, ανοικτά της Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ