Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΗΑΕ
Με τη βούλα του Πενταγώνου οι πωλήσεις πυραύλων

Πωλήσεις πυραύλων και άλλων πυρομαχικών συνολικής αξίας 5,2 δισ. δολαρίων σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ ενέκρινε χτες η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η πώληση 300 πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία αξίας 3,05 δισ. δολαρίων για χρήση τους απέναντι στις επιθέσεις των Υεμενιτών Χούθι. Στη συνέχεια εγκρίθηκε η πώληση 96 πυραύλων THAAD στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αξίας 2,25 δισ. δολαρίων.

Οι «χρυσές» πωλήσεις όπλων αυξάνουν τα κέρδη των αμερικανικών πολεμικών μονοπωλίων «Lockheed Martin» και «Raytheon», ενώ το Πεντάγωνο πανηγύριζε τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι η πώληση πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει «τις επίμονες» διασυνοριακές πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι σε μη στρατιωτικές και άλλες κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Η εξέλιξη που έρχεται λίγες βδομάδες μετά την περιοδεία του Προέδρου Μπάιντεν σε Ισραήλ, κατεχόμενη Παλαιστίνη και Σαουδική Αραβία, συνδυάζεται με την παράλληλη χτεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού για τον σχεδιασμό γυμνασίων στη Σαουδική Αραβία τον Μάη και τον Ιούνη του 2023 με την επωνυμία «EAGLE RESOLVE 23».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ