Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΘΗΡΑ
Νέες καραβιές προσφύγων

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στη χώρα μας οι καραβιές προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Από τα παράλια της Τουρκίας και τα δουλεμπορικά που πληρώνουν αδρά, οι κυνηγημένοι φτάνουν διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στην ελληνική επικράτεια, όπου συλλαμβάνονται και κλείνονται στις φυλακές της ΕΕ που υπάρχουν στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Ετσι χτες το πρωί ένα σκάφος καταμαράν με 67 πρόσφυγες έφτασε στο νησί των Κυθήρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος έδεσε στον Λημνιώνα και οι άνθρωποι αποβιβάστηκαν και κατόπιν εντοπίστηκαν από τις Αρχές. Οι 67 άνθρωποι έρχονται να προστεθούν στους άλλους 170 που αφίχθησαν με παρόμοιο τρόπο στο νησί μέσα στο τελευταίο 24ωρο με δύο σκάφη. Οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι κυρίως από το Αφγανιστάν και το Ιράκ για ώρες αφέθηκαν στην προβλήτα του νησιού μέσα σε συνθήκες καύσωνα.

Για τη διακίνηση 94 μεταναστών και προσφύγων από αυτές τις ομάδες που βγήκαν στα Κύθηρα έγιναν 3 συλλήψεις από το Λιμενικό. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 29 και 17 ετών. Οι συλλήψεις έγιναν χτες το πρωί μετά τον εντοπισμό των μεταναστών στην περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, καθώς και του ιστιοφόρου σκάφους που τους μετέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ