Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Αλγερία

Δραματικά ανέβηκε χτες ο απολογισμός των νεκρών από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη βόρεια και ανατολική Αλγερία, καθώς κάηκαν ζωντανοί ή πέθαναν από αναθυμιάσεις τουλάχιστον 38 άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές στις περιοχές Σετίφ και Ταρφ, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Ο δραματικός απολογισμός των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών στην Αλγερία ανεβαίνει και εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων Αλγερίας - Ισπανίας, που έγινε αφορμή για να διακόψει τη συνεργασία των αλγερινών αρχών με ισπανική εταιρεία παροχής πυροσβεστικών αεροσκαφών και ειδών πυρόσβεσης.

Η Αλγερία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Αφρική, με πάνω από 4,1 εκατομμύρια εκτάρια δασών και ποσοστό αναδάσωσης μόλις 1,76%. Κάθε χρόνο και κυρίως στο βόρειο τμήμα της Αλγερίας ο λαός και το φυσικό περιβάλλον πληρώνουν υψηλό τίμημα, καθώς εκδηλώνονται σχεδόν όλο το καλοκαίρι πυρκαγιές που αποτεφρώνουν χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων, μεταξύ άλλων λόγω της ανεπαρκούς λήψης μέτρων πυρόσβεσης και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Το περσινό καλοκαίρι ήταν από τα χειρότερα σε αυτό το θέμα, καθώς κάηκαν ζωντανοί πάνω από 90 άνθρωποι και αποτεφρώθηκαν πάνω από 100.000 εκτάρια δασικής γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ