Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 36 αγνοούνται από πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις στη δυτική επαρχία Τσινχάι της Κίνας, μετέδωσαν χτες κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι πλημμύρες είχαν επιπτώσεις σε περισσότερους από 6.200 κατοίκους έξι χωριών και βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης.

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης των υδάτων προκλήθηκε σε ορεινή ζώνη της επαρχίας Τσινχάι, η οποία συνορεύει κυρίως με το Θιβέτ, έπειτα από νεροποντή που προκάλεσε κατολισθήσεις και εξέτρεψε τη ροή ποταμού.

Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν στην κομητεία Ντατόνγκ, που υπάγεται στη Σινίνγκ. Βίντεο που προβλήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνει δρόμους καλυμμένους από λάσπη, ξεριζωμένα δέντρα, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Το Σάββατο, πλημμύρες που προκλήθηκαν ξαφνικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας προκάλεσαν τον θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 9.

Παράλληλα, στην περιοχή Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα επικρατούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και από αυτή τη βδομάδα παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυό της δοκιμάζεται από την αυξημένη ζήτηση λόγω της χρήσης κλιματιστικών και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

Φονικοί άνεμοι στην Κορσική

Στην Κορσική πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο κορίτσι, σκοτώθηκαν χτες, καθώς ισχυροί άνεμοι έπληξαν το νησί, αφήνοντας 45.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Χαλάζι, έντονη βροχόπτωση και άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα που έφτανε έως και τα 224 χλμ. την ώρα σάρωσαν την Κορσική και τμήματα της Γαλλίας, ξεριζώνοντας δέντρα και σηκώνοντας σκέπαστρα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί και οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα συνεχίζονταν χτες.

Στην ηπειρωτική Γαλλία περίπου 1.000 νοικοκυριά έμειναν χτες χωρίς ρεύμα μετά από καταιγίδα στα νότια διαμερίσματα Λουάρ και Αιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ